V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

kat öteleme hatası

MERYEM34

Tanınmış Üye
merhabalar bir projem var 2.ve 3. katta x yönünde kat öteleme hatası alıyorum ilgili kolon mimariyi çok fazla etkiliyo nasıl bir yol izlemeliyim bu hatayı çözmek için biraz aciliyeti var yardımcı olursanız sevinirim

Ekli dosyalar

merhabalar bir projem var 2.ve 3. katta x yönünde kat öteleme hatası alıyorum ilgili kolon mimariyi çok fazla etkiliyo nasıl bir yol izlemeliyim bu hatayı çözmek için biraz aciliyeti var yardımcı olursanız sevinirim

Öncelikle modelinizde bazı hatalı tanımlamalar mevcut.

Geometri kontrollerini yapınız ve geometri kontrollerindeki hataları gideriniz.

Perde grupları hatalı tanımlanmış Tüm U C L perdelere aynı isimler verilmiştir. Ancak her bir U C L şeklindeki grup perdelere ayrı ayrı isim verilmelidir.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Yapı ağacında DSD9 isimli fazladan bir tasarım spektrumu durumu tanımlamıştır. Bunun sebebini tam olarak anlayamadım ancak böyle bir tanımlamaya ihtiyaç yoktur.

1766403984638.png

S331 isimli kolonun yönü altındaki kolonlarla uyumlu değildir.

1766404085306.png

Göreli kat ötelemelerini yeterli gelebilmesi için özellikle kenar akslardaki rijitliği artırmak gerekebilir. Bu durumda kolonların boyutlarını büyütmenizi önerebilirim. Göreli kat ötelemesi sistemsel bir durumdur. Bu sebeple de tüm taşıyıcı sistemi birlikte ele alarak bir düzenleme yapmak gerekiyor.

Saygılarımla...

Geri