V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Subasman modelleme

Anefera

Yeni Üye
Merhabalar, projemde iki farklı subasman mevcut. Subasmanlardan biri -2.80 kotunda diğeri -3.80 kotunda Temel üst kotu da -4.30.
Kademeli temel yapmadım, temel aynı kottadır. Burada modellemeyi nasıl yapmak gerekir?

Ekli dosyalar

Subasman modellemeniz uygun. Rijit kat tanımlarınız yanlış projenizde rijit kat yok. Subasman katında döşeme olmadığı için o katta rijit kat olarak tanımlanamaz.

Merhabalar, projemde iki farklı subasman mevcut. Subasmanlardan biri -2.80 kotunda diğeri -3.80 kotunda Temel üst kotu da -4.30.
Kademeli temel yapmadım, temel aynı kottadır. Burada modellemeyi nasıl yapmak gerekir?
İlave Modelle önerilerim;
--fiber model işaretleyiniz,
--v11.22 göre çözüm yapsanız iyi olur.
--v10 versiyonunda hata vermeyen proje v11 versiyonunda hata veriyor.
--p3 ve p4 perdeniz boşta, (altında perde yok, modelle hatası)
çözüm hatası altta
1768557366611.png

İlave bir düzeltme yapmak istiyorum analiz modelinde bir sorun gözükmüyor fakat
Ön cephedeki kolon ve perdeleri temel katında tanımlamadığınız için kolon detayı çizimlerinde temel ve filizlerin gösterimi ile ilgili sorunlar oluşuyor.
Temele üst kattan gelen yüklerin alınmasında bir sorun yok fakat raporlarda temele gelen kolon yüklerinde üst kat kolonları listelenmiyor. Bu gibi sorunlar yaşayabilirsiniz. Bundan dolayı temel katında kolon ve perdeleri Subasman perdeleri yüksekliğinde tanımlamanız ve üst kat kolon ve perdelerinin alt kotunu buna göre düzenlemeniz daha uygun bir model olacaktır.

Geri