V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

KAPASİTE ORANI

Yeni mezun bir mühendisim ilk projemi çizmeye çalışıyorum ama kiriş kapasite oranını aşıyorum ne yapmam gerekiyorEkli dosyayı görüntüle 58542
K09 kirişinizin perdeye bağlanan sol ucundaki mesnet ilavelerini arttırınız, mesnet bölgesinde donatılar çok yoğun ve sık olursa donatı çapını arttırmanız gerekebilir. Gövde donatısı eklemek yada adedini ve çapını arttırmakta kapasiteye olumlu katkı sağlayacaktır.
yine de en sağlıklı cevap yasin beyinde dediği gibi modelinize baktıktan sonra söylenebilir.

Merhaba inceleme için projeyi ekledim
1769180840953.png

bu ilk ekran alıntısından anlaşılıyor ki K10 kirişinde sadece kapasite sorunu yok, bu kiriş aynı zamanda eksenal yüke maruz ve kolon gibi tasarlanması gerekiyor. Bu sebepten mesnet bölgelerine ilave donatı eklemen yerine ama donatıları arttırmalıyız ve gövde donatısını da mümkünse aynı çapta ve gerekliyse adedini arttırmak gerekecek.

Aşağıdaki ikinci ekran alıntısında ise kirişin "i" ucunda kapasite sorunu olduğunu görebilirsiniz.

1769180906918.png

Aşağıda donatılarını düzenlediğimiz kirişin donatı düzenini ve kapasite oranlarını görebilirsiniz.

1769180962842.png
1769180977067.png

benzer şekilde diğer kirişlerdeki yetersizlikleri de giderebilirsiniz.

Saygılarımla.

Asansör çukurunu modele dahil etmeyiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Bodrum katlı projeleriniz için; iki yükleme durumlu hesap yöntemi seçilmesi uygun olur.

1769180196649.png

Dinamik dışmerkezlik yöntemi seçilebilir.
1769180234100.png

Hatalar için yardım linklerini inceleyin.

Geri