Merhaba.
Günlerdir 'kolon-kiriş bölgesi kesme güvenliği sağlanamadı.' hatasını gidermeye çalışıyorum fakat gideremiyorum.
Size zahmet inceleyip yol gösterebilir misiniz ba
Dediğinizi yaptım ama hata giderilmedi.kolon -kiriş birleşim bölgesi kesme güvenliği. 1.2.3.4.5. katları siliniz. sonra zemin katı bu katlara kopyalayıp analiz yapınız. sorununuz düzelecektir.
Hata olmayan katı diğer katlara kopyaladığınızda raporlarda hata gözükmesede bu durumda analiz yapılmalıdır.kolon -kiriş birleşim bölgesi kesme güvenliği. 1.2.3.4.5. katları siliniz. sonra zemin katı bu katlara kopyalayıp analiz yapınız. sorununuz düzelecektir.
Çok teşekkür ediyorum, sağolun.dosyanız ektedir.
Kusura bakmayın, son olarak; Bodrum RD02 donatı yetersiz hatası alıyorum.dosyanız ektedir.
temel kalınlığını değiştirmeden , donatı çapını 18 seçip analiz yaparsanız düzleliyor.Kusura bakmayın, son olarak; Bodrum RD02 donatı yetersiz hatası alıyorum.

Dediğinizi yaptım ama hata giderilmedi.
kolon- kiriş kesme güvenliği. bazı kirişlerde donatı sayısı fazla. 14 lük donatıyla çözümde azalıyor fakat ,kirşlerde kenetlenme hatası oluyor. dosyanızın son hali ektedir. geometri kontrollerinde hata yoktur.Kusura bakmayın, son olarak; Bodrum RD02 donatı yetersiz hatası alıyorum.
Çok kötü projeler. Çok kötü projeler belediyeden de geçiyor. İskan da alıyor. Çok kötü projeler gördüm maalesef. Hatta imo onaylı da çok kötü projeler gördüm. Yapı denetim onaylı da çok kötü projeler var. Hatta yapı denetimin çizdiği de çok kötü projeler var. Maalesef.Meslektaşlarımızı uyarıyoruz ama önerileri dinleyip yapmıyorlar maalesef,
--k09 kirişi mesnedinde 10Ф12 donattı var kesite nasıl sığdıracaksınız? (diğer yönden gelen kiriş demirleri ve perde başlığı düşey donatıları var, araya beton nasıl girecek?)
--kirişler kolondan kolona modellenmeli,
--merdiven mesnetlenmemiş,
yapı denetim ve belediyelerden bu türlü projeler nasıl geçiyor acaba?
Ekli dosyayı görüntüle 59273
Haklısınız hocam. Hatalarımı düzeltmeye çalışıyorum. Sizin gibi hocalarımız iyi ki var, teşekkür ediyorum.Meslektaşlarımızı uyarıyoruz ama önerileri dinleyip yapmıyorlar maalesef,
--k09 kirişi mesnedinde 10Ф12 donattı var kesite nasıl sığdıracaksınız? (diğer yönden gelen kiriş demirleri ve perde başlığı düşey donatıları var, araya beton nasıl girecek?)
Yetkin mühendislik veya benzeri bir şey gelmedikçe daha çok görürüz bu tarz projeler. Yapı denetimdeki denetçiler de çok bilgili değil birkaç projeye imza atıp alıyorlar belgeyi, belediyesi zaten torpille gelenlerle kaynıyor sonra da diyorlarki yönetmelik kötü revize edilmeli. Biz daha bu yönetmeliği okumayı/anlamayı bilmiyoruz oraya gelene kadar 40 fırın ekmek yememiz lazımMeslektaşlarımızı uyarıyoruz ama önerileri dinleyip yapmıyorlar maalesef,