Merhabalar. Üç tane kolu olan yani bir asansör ve yanında bir merdiveninin yanları ve arkası perde olan bir projem var. toplamda 2 sırt ve 3 adet kol var. bunlar bitişik oldukları için grup olarak tanımladım. bu haliyle örneğin performans analizinde merdivenin arkasındaki perdemin fazla deplasman yaptığı ve o doğrultuda diğer elemanların rijitliklerini ne kadar artırsam da çok ufak iyileşmeler olduğunu ama bir türlü göçme bölgesinden belirgin hasara çekemediğimi,
buna mukabil u şeklindeki perdeyi bu gruptan ayırdığımda merdivenin arkası ve solundaki iki perdeyi grup yaptığımda sistemde inanılmaz bir düzelme ve hasar türlerinde iyileşme olduğunu fark ettim. hatta gevrek çıkan çoğu kattaki merdiven sırtındaki perdemin gevrek hatasının gittiğini gördüm.
sorum:
bu perdeleri grup yapma kriterleri nelerdir ? tesadüfen çözdüğüm bu sorunu aslında hangi çıktılara ya da belirtilere bakarak ayrı grup yapmam gerektiğini anlayabilirdim ?
buna mukabil u şeklindeki perdeyi bu gruptan ayırdığımda merdivenin arkası ve solundaki iki perdeyi grup yaptığımda sistemde inanılmaz bir düzelme ve hasar türlerinde iyileşme olduğunu fark ettim. hatta gevrek çıkan çoğu kattaki merdiven sırtındaki perdemin gevrek hatasının gittiğini gördüm.
sorum:
bu perdeleri grup yapma kriterleri nelerdir ? tesadüfen çözdüğüm bu sorunu aslında hangi çıktılara ya da belirtilere bakarak ayrı grup yapmam gerektiğini anlayabilirdim ?