Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
1- Kat yükseklliğince devam eden subasman perdeleri(kat rijit değil) B1 düzenslizliği için Ag'ye dahil edilmelidir midir ? programda dahil edilmiyor.
Böyle bi durumda aynı aksın üst katlarındaki duvarları çizgisel yük olarak tanımlasak. Kat yüksekliğince olan subasman perdelerinin hesaplanmayan Ag'sini kompanse etmiş olur muyuz program bazlı ?
2-Bir projemde farkettim duvar objesini kiriş üzerinden girersek beklediğimiz değeri verirken. Duvar objesi olarak tanımladığımda daha az bir yük etkiyor. Bir şey'i yanlış mı yapıyorum. Versiyon 10
2-Bir projemde farkettim duvar objesini kiriş üzerinden girersek beklediğimiz değeri verirken. Duvar objesi olarak tanımladığımda daha az bir yük etkiyor. Bir şey'i yanlış mı yapıyorum.
Kiriş üzerinde duvar objesi yok ise kiriş parametrelerinde tanımladığınız duvar yükü dikkate alınır.
"Otomatik duvar yüksekliği" aktif ise tanımlı yük hesaplanan duvar yüksekliği ile çarpılır
veya duvar yüksekliği manuel girilmiş olabilir. Bu değer ile tanımlı duvar yükü ile çarpılarak kullanılır.
Duvar objesi tanımlı ise yük aşağıdaki parametreden alınır.
Girilen duvar yüksekliği ile veya "otomatik" opsiyonu seçili ise hesaplanan duvar yüksekliği ile çarpılarak kullanılır.
Duvar objesine tanımlı olan kapı / pencereler var ise kapı pencere boşluk alanları düşülür.
2 numaralı soru için her şey söylediğiniz gibi tanımlı duvar yükseklikleri aynı, duvar uzunluğu aynı, 2'sinde de sıva ağırlığı mevcut ama duvar objesiyle tanımlanan da 0.672tf/m yük görüyorum. kiriş üzerine tanımlı olan da 0.861 tf/m bunun sebebi nedir. Kenar duvar diye bir yüzün sıvası dikkate alınmıyor veya bir kısmı döşemeye mi dahil ediliyor veya sıva ağırlığı mı farklı dahil ediliyor gibi bir ayrıntı mı mevcut onu da öğrenmek istemiştim.