V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

subasman katı

merhabalar, daha önceki forumları okudum ancak net bi sonuç çıkaramadım. 0.60 m olan bir subasman katım var, sahada imalatında dolgu üzerine döşeme olacak şekilde yapılacak. ancak kafamın karıştığı nokta şu ben bu katı sisteme rijit diye mi tanımlamalıyım yani rijit kat kabülü mü yapmalıyım?

bahsettiğiniz döşeme yüksek ihtimalle yatay yükleri aktaracak rijit bir davranış sergilemeyecek. bu yüzden burayı kat olarak tanımlayamazsınız dolayısıyla rijit kat olarak seçemezsiniz.

bahsettiğiniz döşeme yüksek ihtimalle yatay yükleri aktaracak rijit bir davranış sergilemeyecek. bu yüzden burayı kat olarak tanımlayamazsınız dolayısıyla rijit kat olarak seçemezsiniz.
çalıştığım kurum dolguyu ve döşemeyi hesaba katmamı istiyor, o yüzden tanımlamak zorundayım ki bence de tanımlamalıyım sonuç itibariyle oraya beton dökülecek ve bunu sisteme tanımlamam lazım diye düşünüyorum

çalıştığım kurum dolguyu ve döşemeyi hesaba katmamı istiyor, o yüzden tanımlamak zorundayım ki bence de tanımlamalıyım sonuç itibariyle oraya beton dökülecek ve bunu sisteme tanımlamam lazım diye düşünüyorum
sisteme döşeme tanımlayıp hesap yaparsanız o zaman dediğiniz seçimi yapabilirsiniz. ben hesabı yapılmadan sadece dolgu üzerine döşeme yapılacak sandım.

Toprak Dolgu üzerine dökülecek beton çerçeve oluşturmayacak ki neticesinde hasır çelik üzerine atılacak beton dolayısıyla döşeme kirişlerle bir çalışmayacak ve döşemeden kirişlere yatay yük aktarımı gerçekleşmeyecek..

Geri