V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Donatı fazlalığı

Glr

Yeni Üye
Bir projem var projemin geneli hakkında yorum yapabilir misiniz. Yanlış yaptığım bir yer var mı yada nelere dikkat etmeliyim. İdecad Programını yeni kullanmaya başladım. öncesinde Probina kullanıyordum. Analizden sonra donatılar fazla çıkıyor gibi. Temel donatılarımın aralıkları neredeyse 5 cm'e düşüyor. Perde yanı bodrum kat kirişlerimin donata sıklığı fazla oldu uygulanabilirliği zahmetli. neden bu iki kiriş bu şekilde sıkıntılı anlamadım. Acaba ben programda ki Analiz ayarlamalarını mı yanlış yapıyorum bilemedim yardımcı olursanız sevinirim. Birde Temel aplikasyon planında kesit aldığımda donatılarda görünsün istiyorum ama olmuyor. Asansör çukurunu paftalarken elimle çizeceğim program çok hata veriyor. Bu konu hakkında da bilgi almak istiyorum. Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Radye temel hesap aksını tam perdenin altından geçirdiğiniz için ana donatılarda artış oluyor. Ana donatılar artarken ilave donatılar azalmaktadır.
Aşağıda gösterdiğim konuma kaydırırsanız Ana donatı aralıkları daha makul çıkacaktır.
100cm temel için Min. donatı ile Ø16 kullandığınız için Ø16/10 çıkıyor.
önerim üst donatı çaplarını kullanmanız olur.
Hesap aksı geometrisi değiştir komutu ile hesap aksını kaydırabilirsiniz. Yardım sayfasını inceleyiniz
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

1776092625235.png

Teşekkür ederim hızlı dönüşünüz için. Projemin geneli hakkında eksik gördüğünüz bir durum var mı acaba. Birde diğer sorduklarımı da merak ediyorum da bilgilendirir misiniz?

Birde Temel aplikasyon planında kesit aldığımda donatılarda görünsün istiyorum ama olmuyor.
Otomatik kesitlerde donatılar gösterilmez. 2b çizim araçları ile çizebilirsiniz.

Asansör çukurunu paftalarken elimle çizeceğim program çok hata veriyor. Bu konu hakkında da bilgi almak istiyorum. Teşekkürler.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Perde yanı bodrum kat kirişlerimin donata sıklığı fazla oldu uygulanabilirliği zahmetli.
Donatının sığması ile ilgili kontrolleri manuel yapın. Donatı adetlerini azaltmak için üst çapları kullanmanız uygun olur.
Kısa kirişlerde mesnet ilavelerini manuel kaldırıp alt ve üst donatı olarak gerekli koşulları sağlamanız uygulama açısından kolaylık sağlayabilir.

Geri