V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Kazık temelde sistem çözülemiyor hatası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erimer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

erimer

Üye
Selamlar,

Projemde dolgulu alanda kazık temel uygulaması yapmak istediğimde zemin katmanları uyumsuz ve sistem çözülemiyor hatası alıyorum. Çözümü konusunda yardımcı olabilir misiniz?

Ekli dosyalar

• ykd.cde
    ykd.cde
    22.5 MB · Görüntüleme: 6
Yasin Bey projeme bakarsanız kazık temel 12 metre ve katmanlar da zemin kotuna göre doğru tanımlı. Gene de hata alıyorum.

Kotlarınız 0 kotu üzerinde bundan dolayı kazık üst kotları da 0 kotunun üzerinde kalıyor.
10 versiyonunda Zemin katmanları 0 kotundan itibaren aşağıya doğru tanımlıdır.
Kotlarınızı buna uygun olarak kazık üst kotu, sıfır kotunun üzerine çıkmayacak şekilde düzenlerseniz analiz yapabilirsiniz.

11 versiyonda zemin katmanlarının üst kotunu düzenlemek için ayrıca bir parametre alınmaktadır.
11 versiyonda projeniz kotları düzenlemeden analiz yapılabilmektedir.
1776781717684.png

Yasin Bey projeme bakarsanız kazık temel 12 metre ve katmanlar da zemin kotuna göre doğru tanımlı. Gene de hata alıyorum.

Kotlarınız 0 kotu üzerinde bundan dolayı kazık üst kotları da 0 kotunun üzerinde kalıyor.
10 versiyonunda Zemin katmanları 0 kotundan itibaren aşağıya doğru tanımlıdır.
Kotlarınızı buna uygun olarak kazık üst kotu, sıfır kotunun üzerine çıkmayacak şekilde düzenlerseniz analiz yapabilirsiniz.

11 versiyonda zemin katmanlarının üst kotunu düzenlemek için ayrıca bir parametre alınmaktadır.
11 versiyonda projeniz kotları düzenlemeden analiz yapılabilmektedir.
Ekli dosyayı görüntüle 60819
Yani diyorsunuz ki kazık temel kullanmanız gerekiyorsa reel kotlarla çalışamazsınız. Ancak şunu da gözardı etmemek lazım ki benim projem gibi komplike ve yarısı dolguya uygun olmayan külle doldurulmuş zeminlerde plankote doğru olarak işlenmeden ve plankoteye bakmadan çalışılırsa hata yapma riski çok yüksek olur. Mevcuttaki projenin kotunu da sıfır değerine getirmek elbette bir çözüm ama her nedense çelik konstrüksiyon elemanlarının bir kısmı yeni kota adapte olmuyor ve yerinde kalıyor. Nereden bakarsak bakalım kabus yaşıyorum.

Geri