V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Bazı Sürekli Temellerde Absürt Donatı var..?

ArifEnesAcar

Yeni Üye
Merhaba kolay gelsin.

Özellikle TK80 ve TK81 numaralı temel kirişlerinde absürt bir donatı var. Sebebi ne olabilir..? Taşıyıcı perde altlarında bile bu kadar donatı yoğunluğu yok. Bu durum bir hata mıdır, nasıl çözebilirim. Dosyada mı bir sorun var acaba? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Özellikle TK80 ve TK81 numaralı temel kirişlerinde absürt bir donatı var. Sebebi ne olabilir..? Taşıyıcı perde altlarında bile bu kadar donatı yoğunluğu yok. Bu durum bir hata mıdır, nasıl çözebilirim. Dosyada mı bir sorun var acaba? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Modelle önerilerim;
--perdeleri bağ kirişi üzerine girmişsiniz. bağ kirişi üzerine perde modellemesi uygun değil.
--3 aksı ve diğer akslardaki mütemadi temelleri kontrol ediniz, bir kısmında mütemadilik yok,
1777632491969.png

Merhaba üstadım öncelikle teşekkür ederim, bağ kirişi üzerinde yerinde yükseltme perdesi olacak elemanları modele nasıl işlemeliyim peki. Öneriniz nedir? Mütemadiden kastınız (temel kirişlerinin)düğüm noktalarının aynı olması ise onu da düzelttim. Ancak sorun devam ediyor.

Modelle önerilerim;
bağ kirişi üzerinde yerinde yükseltme perdesi olacak elemanları modele nasıl işlemeliyim
--perdelerin altına radye temel veya temel kirişi modelleyiniz,
Mütemadiden kastınız (temel kirişlerinin)düğüm noktalarının aynı olması ise onu da düzelttim. Ancak sorun devam ediyor.
--akstaki mütemadi temelleri silip, yeniden kolondan kolona atlamadan baştan sona tek seferde modelleyiniz.

Sorun düzeldi üstadım. Dediğiniz gibi bağ kirişi olarak modellemek hatalı oluyormuş. Sanırım bağ kirişleri tamamen konstrüktif çalışıyor, temel çalışma prensibinden farklı programda.

Tekrardan çok teşekkür ederim.

Geri