V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

uzun kiriş ve büyük döşeme sorunu yaşıyorum

merhaba arkadaşlar,
aşağıya eklediğim dosyaya bir bakabilir misiniz rica etsem bodrumda uzun kiriş ve büyük döşeme sorunu yaşıyorum bodrumun mimarisini de değiştiremiyoruz yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ekli dosyalar

bakarsanız çok sevinirim genel anlamda modellemede yaptığım bir hata var mı bir de bodrum tabliyesine fransız ve normal balkon tanımlamam gerekiyor yukarı katlardaki gibi ama oralara otoparkın döşemeleri geliyor bunu nasıl yapabilirim @Rıdvan TURAN @Ünver ÖZCAN @Yasin TEZEL
Modelle önerilerim;
--geometri kontrolündeki hataları düzeltiniz,
--4.8.5.1. ve
--kirişlerde fiber model işaretleyiniz,
--asansör perdelerini grup yapınız,
--perdeleri en üst katta küçültmeyiniz, ani rijitlik değişimi iyi değil, bu şekilde yapmam gerekiyor diyorsanız perdelerden kolonlara donatı kesintiye uğramaması için alttaki perde başlıklarını üstteki kolon ebatları kadar yapınız.
1778341552233.png
1778341499708.png

kirişleri fiber çözdürmemin analiz olarak tam nasıl katkısı olur acaba çünkü çok fazla kolon kiriş birleşim bölgesi hatası veriyor nasıl düzeltebilirim bir de aşağıda eklediğim dosyadaki gibi binanın balkonları ve fransız döeşemeleri otoparkın üst döşemesiyle çakışıyor bunu nasıl tanımlarım lütfen yardımcı olur musunuz @Ünver ÖZCAN @Rıdvan TURAN @Yasin TEZEL

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Yardım sayfalarını inceleyiniz
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Fransız balkonları modele tanımlamadan konstrüktif olarak çizimlerde gösterebilirsiniz.
Modele tanımlamak isterseniz forum sayfasında anlatılan yöntemi deneyin.

Geri