V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Kolon kiriş kesme güvenliği

Oğuzhan Ağar

Etkin Üye
Merhabalar
Kolon kiriş kesme güvenliği hatası alıyorum.Benim bildiğim çözümler;kiriş donatı tasarımı,kolon boyutları değiştirme,kiriş boyutlarını değiştirme.Kolonumu 60x40 dan 60x50 yapıyorum başka bir köşede kesme hatası alıyorum.Sistemi çözüyorum kolonu küçültüp analiz alıyorum kurtamayan kolon kurtarıyor.Ama birinci kattan en ufak bir donatı ayarlarsam sistem tekrar hata veriyor.O köşeyi yapıyorum alt katlarda başka bir bölgede başka bir kolonda kesme hatası veriyor.Dört veya beş defa tekrar çizdim ama sonuca ulaşamadım.Projem çok büyük değil 60x50 kolon yaptım yine kurtarmadı.Bilgisi olan varsa benimle paylaşabilir mi?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Rıdvan bey çok teşekkür ederim.Formülasyon hakkında bilgim var ama bu sistemin bu kolon ölçülerinden daha küçük boyutta çözülebileceği kanaatindeyim.Sistem hep deneme yanılma yolu ile ilermekte ve ben programın mantığını öğrenmek istiyorum.Kesme güvenliği sağlanmadığında kolonun yönünü çevirmeyi değil,bu olay tam anlamı ile neden kaynaklanıyor onu merak ediyorum.Formülü uygulayınca çözdüğüm sistem ektedir.Eğer kolon ölçüleri küçülebiliyorsa tavsiyelerinizi bekliyorum.

Ekli dosyalar

rahat bir sistem için;
- kuşatılmış kolon şartları sağlanabilir.(örneğin 40x40 kolonlar ve 30cm genişliğinde kirişler)
- yapı simetrik tasarlanabilir.
- her iki yöndede (x ve y) aks süreklilikleri sağlanabilir.
- duvar yükleri duvar ikonu ile girilerek cam ve kapı boşlukları açılıp daha gerçekçi yüklemeler yapılabilir.
- üzerine duvar gelecek kirişlere hareketli yük tanımlaması yapılmayabilir.

rahat bir sistem için;
- kuşatılmış kolon şartları sağlanabilir.(örneğin 40x40 kolonlar ve 30cm genişliğinde kirişler)
- yapı simetrik tasarlanabilir.
- her iki yöndede (x ve y) aks süreklilikleri sağlanabilir.
- duvar yükleri duvar ikonu ile girilerek cam ve kapı boşlukları açılıp daha gerçekçi yüklemeler yapılabilir.
- üzerine duvar gelecek kirişlere hareketli yük tanımlaması yapılmayabilir.
Evet bazı alternatifler çok sağlıklı ama belediye maalesef duvar boşluklu yükleri kabul etmiyor çizgisel yük istiyor

Geri