V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Radye donatı aralığımı arttırmak istiyorum

serdedemirci

Yeni Üye
Herkese iyi forumlar, projemde 100 cm kalınlığındaki radyenin donatı aralığı 10 cm olarak kurtarıyor ama bunun uygulamada karşılığı ne kadar olur bilmiyorum ve donatı aralığını 15 cm civarına arttırmak istiyorum. Yardımınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Belirtmek istediğim bir kaç detay var;
-Tanımlanan yükler belediyenin istekleri doğrultusunda yapılmıştır.
-Radyenin minimum 100 cm kalınlığında olmasını yine belediyenin memurları ile yaptığım görüşmede belirtmişlerdir.
-Donatı çapını mümkünse arttırmak istemiyorum.

Ekli dosyalar

2.Bodrum katı rijit kat olarak tanımlayınız.

Analiz ayarlarında "iki yükleme durumlu hesap yöntemi" seçilebilir.
1785312647425.png

Perde, radye temel, döşeme gibi elemanların sonlu eleman genişliklerini 20-25cm aralığına çekmeniz uygun olur.

2.Bodrum katı rijit kat olarak tanımlayınız.

Analiz ayarlarında "iki yükleme durumlu hesap yöntemi" seçilebilir.
Ekli dosyayı görüntüle 63141

Perde, radye temel, döşeme gibi elemanların sonlu eleman genişliklerini 20-25cm aralığına çekmeniz uygun olur.
Eski bir versiyonu yüklemişim, eki güncelledim sonlu eleman genişliği hariç bahsettiğiniz ayarlar yeni ekte mevcut, soruna çözüm için öneriniz var mı

merhaba . projenizde temel kalınlığını azaltmadan donatı aralığını arttırmanız için donatı çapını arttırmanız gerekir. donatı çapı 18lik için aralık
16/13 ; 20lik donatıda 20/16 (on altı santim aralıkta, ilave donatılar yirmi santim aralıkta oluşmaktadır.) toplam metrajda he iki durumda da 240ton, olup fazlalık yoktur. hehpa donatısını 14 lük seçmeniz uygun oacaktırç

Eski bir versiyonu yüklemişim, eki güncelledim sonlu eleman genişliği hariç bahsettiğiniz ayarlar yeni ekte mevcut, soruna çözüm için öneriniz var mı
Projenizde ilave donatılar ile ilgili bir sorun veya donatı yerleşiminde uygulama oluşabilecek bir sıkışıklık gözükmüyor.
1785319138698.png

Geri