V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

RADYE DÖŞEME ZEMİN TAŞIMA GÜCÜ HATASI

EKTEKİ PROJEYİ KONTROL EDEBİLİRMİSİNİZ.
2 BLOK ÇİZİMDE AYNI HATAYI ALIYORUM BİNANIN GEOMETRİSİYLE ALAKALI SANIRIM HİÇBİR DEGER VE TASARIM DEGİŞİKLİGİNDE HATA GİDERİLEMİYOR

Ekli dosyalar

forum 2. sıradaki proje : kenetlenme boyu yetersiz. çözüm: kiriş ilave donatıyı 12lik seçin. temel s17 kolonu zımbalama ve zemin taşıma gücü
yetersiz. çözüm: altlık olarak kullandığınız mimari projenin s17 kolonuna yakın mimari objeleri kaldırın. kolon-kiriş birleşim bölgesi kesme kuvveti
sağlanmıyor. çözüm: kolonun dar kenarına oturan kirişlerin (çerçeve olarak) genişliğini 30cm .yapın.
1. sıradaki proje modolleme olarak çok karmaşık. onun çözümü birşey söyleyeme.

MERHABA RADYE DÖŞEME ZEMİN TAŞIMA GÜCÜ İLE İLGİLİ SORUN HALA GİDERİLEMEDİ 2. PROJEMİ TEKRAR EKLEDİM
KONTROL EDEBİLİRMİSİNİZ.
Taşıma gücü değerini 26.00 gözüküyor. Max taban basıncı lokal olarak 28.50 çıkıyor 1,4+1,6 yüklemesinde. ortalama gerilmeniz 17.50 civarlarında çıkıyor.
Geoteknik rapor alarak nerelerde gerilmenin fazla olduğunu görebilirsiniz o kısımlarda ampatmanları büyüterek sorununuz çözülüyor.
işaretlediğim alanlarda ampatmanlarınızı büyütünüz hatta bu şekilde girintili çıkıntııdan ziyade daha düz hale getirebilirsiniz.
ama yapı geomtrik şeklinden dolayı eğer imkanınız varsa zemin gerilmesinin fazla olduğu alanlarda ampatmanlarınızı büyütünüz.
projede sadece temel kısmına bakıldı diğer kısımları incelemedim.
bu yazdıklarımı yaparsanız teşıma gücü değerini sağlıyorsunuz ama sınıra yakın sonuçlarla.
Ekran Alıntısı.png

Son düzenleme:
5. kat kiriş yüklerini kaldırın, 5. döşeme hareketli yükleri 0.15 t/m1 yapın. bu durumda mevcut zemin taşıma 26/m2 yi27.80 ton /m2 yapın
arada fazla fark yoktur.

5. kat kiriş yüklerini kaldırın, 5. döşeme hareketli yükleri 0.15 t/m1 yapın. bu durumda mevcut zemin taşıma 26/m2 yi27.80 ton /m2 yapın
arada fazla fark yoktur.
zemin taşıma gücü değerini kafasına göre nasıl değiştirsin elinde veri vardır. ÜStte yazdıklarıkmı yaptığı zaman mevcut taşıma gücü değeriyle çözülüyor. @SERHAT KIRMIZI üstte yazdıklarımla hiçbir değişiklik yapmadan çözebilirsiniz.

diğer projenizde mevcut hatalar düzeldi. sonuçta x ve , y yönlerinde deprem devrilme momentleri kontrolü sağlanmıyor hatası çıkıyor. yukardaki
arkadaş kafadan bahsediyor, öbürünü de o çözsün bakalım.

Geri