ideCAD’te öncelik sırasına göre ilk sırada işlemci, ikinci sırada RAM, üçüncü sırada ise ekran kartı gelir. Core Ultra 9 285H oldukça başarılı bir işlemci. 32 GB RAM şu an için fazlasıyla yeterli; ancak ileride büyük modellerde, özellikle mesh genişliği de küçük tutulursa sınıra dayanabilir. Yine de şimdilik bir sorun yaşatmaz. Laptop modelini bilmediğim için kesin konuşamıyorum ama güncel modellerde özellikle de ince yapılı kasası olanlarda RAM modülleri anakrta lehimli olduğu için sonradan ilave modül takıp RAM kapasitesini arttıramayabilirsiniz. Bunu da bir araştırın.Merhaba.
ASUS Zenbook 14 OLED Core Ultra 9 285H / 32 GB / 1 TB bilgisayarı almayı düşünüyorum sizce nasıl bir bilgisayar?
Çok teşekkür ederim.. @Hakan Şahin Bey, özellikle Intel Arc 140T dahili grafik biriminin ideCAD Statik v11 ile uyumluluğu konusunda bilginiz var mı? Harici NVIDIA ekran kartı olmaması, büyük modellerde analiz dışında modelleme/3D görüntüleme sırasında ciddi bir sorun oluşturur mu?ideCAD’te öncelik sırasına göre ilk sırada işlemci, ikinci sırada RAM, üçüncü sırada ise ekran kartı gelir. Core Ultra 9 285H oldukça başarılı bir işlemci. 32 GB RAM şu an için fazlasıyla yeterli; ancak ileride büyük modellerde, özellikle mesh genişliği de küçük tutulursa sınıra dayanabilir. Yine de şimdilik bir sorun yaşatmaz. Laptop modelini bilmediğim için kesin konuşamıyorum ama güncel modellerde özellikle de ince yapılı kasası olanlarda RAM modülleri anakrta lehimli olduğu için sonradan ilave modül takıp RAM kapasitesini arttıramayabilirsiniz. Bunu da bir araştırın.
Bu laptopta büyük ihtimalle harici bir ekran kartı yok. İşlemcinin içindeki dahili grafik birimi güç olarak yeterli seviyede; nitekim son Intel Core işlemcilerdeki Arc grafik mimarisi oldukça performanslı çalışıyor. Burada dikkat edilmesi gereken tek nokta: Intel grafik sürücülerinin ideCAD ile herhangi bir uyum sorunu yaşatıp yaşatmadığı. Bu konuda en doğru bilgiyi @Hakan Şahin verebilir.
özellikle intel kartlar için test yapmadım. Eskiden performansı iyi değildi ancak son zamanlarda geliştirdiler. Yine de opengl tabanlı çalışan idecad gibi programlarda durumlar nasıl denemeden iyidir diye yanıt yazamayacağım. idecad'in sistem gereksinme önerisini dikkate alınız derim şahsen.Çok teşekkür ederim.. @Hakan Şahin Bey, özellikle Intel Arc 140T dahili grafik biriminin ideCAD Statik v11 ile uyumluluğu konusunda bilginiz var mı? Harici NVIDIA ekran kartı olmaması, büyük modellerde analiz dışında modelleme/3D görüntüleme sırasında ciddi bir sorun oluşturur mu?