V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Mantolama donatısının iç içe geçmesi

bedrettingok

Yeni Üye
Merhabalar,
güçlendirme projemde statik paftaya geçtiğimde mantolama donatılarının iç içe geçtiğini gördüm, sorunun pafta ayarlarından olduğunu düşünüyordum ama betonarme sekmesinden mantolama donatı düzenine baktığımda majör yönünde donatı atıldığını minör yönünde ise hiç donatı tanımlanmadığını ayrıca majör yönünde tanımlanan donatılarında iç içe geçmiş halde olduğunu gördüm. donatıların gerekirse her iki yönde ve iç içe geçmeden tasarlamanın bir yolu var mı ?1.png

Ekli dosyalar

• 2.png
    2.png
    34.5 KB · Görüntüleme: 5
Mantolama kalınlığınız az. Her bir manto kenarında etriyeli olarak donatı tasarımı yapıldığı için minimum 15cm civarı mantolama kalınlığı kullanmanız uygun olur.
Ayrıca beton örtüsü değerini arttırmış olabilirsiniz. Beton örtüsü değerini kolonlar için 2.5cm ayarladığınızda aşağıdaki şekilde detay oluşmaktadır.
1788350803072.png

mantolama donatı düzenine baktığımda majör yönünde donatı atıldığını minör yönünde ise hiç donatı tanımlanmadığını ayrıca majör yönünde tanımlanan donatılarında iç içe geçmiş halde olduğunu gördüm.
Mantolama alanı poligon kolon gibi düşünülür. Sadece major donatı kısmında donatı görebilirsiniz.
Bu donatı manto poligonuna düzgün bir şekilde dağıtılır.

Geri