V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Kolon Açılımı

Poligon kolonlarımda aşırı donatı olduğundan bodrum kat boy donatıları Ø18 lik yaptım üst katlar Ø16 'lık fakat açılımda +0.10 kotuna 16Ø16 L:355 demir atıyor onu nie attığını anlayamadım ?
( idev10)
Eklerde Ø16'lık olan orjinal versiyonuda mevcuttur. bu donatı tyoğunluğu düğüm noktalarından olabilir mi onuda anlayamadım düğüm noktalarınıda kontrol ettim

kolondikeypoligon (1)-Models.png

Ekli dosyalar

modelle önerilerim;
Poligon kolonlarımda aşırı donatı olduğundan bodrum kat boy donatıları Ø18 lik yaptım üst katlar Ø16 'lık fakat açılımda +0.10 kotuna 16Ø16 L:355 demir atıyor onu nie attığını anlayamadım ?
--katta kolon donatıları bir kat boyunca aynı devam etmesi gerekir,
bodrum kat kolon donatısı arada birleşim bölgesinde azaldığı için program doğru bir şekilde eksilen donatı miktarı kadar üstte ilave yapmış.
--maksimum taban basıncı zemin taşıma gücünü geçmiş,
--radye döşemede bu kadar zımbalama donatısı fazla (her kolonda var) radye temel kalınlığını artırmak çözüm olabilir,
bu donatı tyoğunluğu düğüm noktalarından olabilir mi onuda anlayamadım düğüm noktalarınıda kontrol ettim
--olabilir, aralarına beton girip girmeyeceğini kontrol ediniz, girmezse girecek şekilde çap, kesit değişimi yapınız, olmazsa modelleme değişimi yapmalısınız,
--a3 düzensizliğini işaretleyip hesap yaptırınız,
--sonlu eleman genişliği 0,4 den fazla olmasın, (0,25 daha iyi olur)
v11.25 kullanınız. geçemiyorsanız hesap bittikten sonra demo 11.25 ile kontrol edip hata varsa düzeltiniz.
1788687326260.png

Geri