V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Bim Çelik Tasarım kullanımıyla ilgili görüşler sorular

Merhaba;

Analiz ayarları sihirbazından Y yönü için merkezi çaprazlı çerçeve seçimi yapınız.

Asma katın kolonlara bağlandığı birleşimlerini de moment aktaran yapmanız daha uygun olabilir. Bunun için kolon güçlü yönü ile kiriş arasında 4 bulonlu birleşim kullanabilirsiniz. Diğer yön için kullandığınız birleşimde ise moment aktaran hale getirmek için aşağıdaki görseldeki gibi düzenleme yapmanız gerekir.
 

Ekli dosyalar

Merhaba;

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
linkinden giriş yapıp son demo versiyonunu indirebilirsiniz. Portala giriş yapmak için program sahibi olmak zorunda değilsiniz. Demo süürmlerinde eski versiyon kayıt yapılamamaktadır. Güncel versiyonu indirip kullanınız.
 
Nurgül hanım merhabalar ide Çelik deki konstruktif birlesimlerin hesapları program tarafından yapılabiliyor mu yoksa el ile mi hesap yapmamız gerekiyor. Ve birde çizdiğimiz projedeki birlesimlerin hesap raporunu raporlar. Kısmındaki birlesimler sekmesine tıklayınca boş bir rapor sayfası açıyor bunun sorunu ne olabilir
 
Merhaba;

Konstrüktif birleşimlerin hesabı program tarafından yapılmaz. Elle hesaplamanız gerekir. Projenizde hesabı yapılan birleşimler mevcut değil ise raporlarını alamazsınız.
 
nurgulhanım merhabalar girmiş oldugum çelik projede bir sorun göremiyorum fakat analiz yaparken pivot hatası ile karşılaşıyorum geometri kontrolü yapmamı söylüyor yapınca herhangi bir hata ile karşılaşmıyorum yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum .
 

Ekli dosyalar

Merhaba;

Programda R aşıkların analizi ile ilgili bir hata mevcuttur. Bu hata giderilinceye kadar R aşık geometrisini çelik kiriş komutu ile oluşturabilirsiniz.
Ancak sizin modelinizde sadece iç bölge için R aşık girilmiş. Açıklıklarınız itibari ile hepsini aşık komutu ile de geçebilirsiniz. Projenizde bu doğrultuda düzenleme yapıldı.
Siz R aşık kullanmak isterseniz yine de çelik kiriş komutu ile aynı geometriyi oluşturunuz.


İyi Çalışmalar.
 

Ekli dosyalar

CHS 168,3*4 PROFİL KOLONUN ÜZERİNE CHS 76,1*3 PROFİLDEN MAKASI KAYNAKLA BİRLEŞİM YAPMAK İSTİYORUM, HANGİ BİRLEŞİM KOMUTUNU KULLANMAM GEREİYOR?

BİR DE ÇİFT TARAFA EĞİMLİ MAKASIN ORTA BÖLGESİNDEN KOLONA MESNETLEMEK İSTİYORUM KAYNAKLI BİRLEŞİM İLE, BU BİRLEŞİMİ HANGİ BİRLEŞİM KOMUTUNDAN YAPMAM GEREKİYOR?
 
Merhaba;

Sadece kaynak kullanmak isterseniz her iki durum için de kaynaklı birleşim kullanabilirsiniz. Her iki makası birbirine bağlamak için çapraz uc birleşimi kullanabilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • 2.png
    2.png
    27.3 KB · Görüntüleme: 922
Merhaba
Ide Çelik V.10.20 kullanıyorum, bazen fare imleci + işaretine dönüyor ve bunu düzeltemiyorum, bu sorun ortaya çıktığında objelerin üzerine tıklayıp hepsini seç komutunu kullanamıyorum, problem nedir acaba?
 
Merhaba;

Kaplama özelliklerine gidiniz. Yükler sekmesinden kullanıcı tanımlı rüzgar yüklerini aktive ediniz. Hepsine 0 yazınız.




İyi Çalışmalar.
 

Ekli dosyalar

  • 1.png
    1.png
    11.6 KB · Görüntüleme: 756
nurgulkaya":3r4ldt0b' Alıntı:
Merhaba;

Kaplama özelliklerine gidiniz. Yükler sekmesinden kullanıcı tanımlı rüzgar yüklerini aktive ediniz. Hepsine 0 yazınız.




İyi Çalışmalar.

Ama bu sadece kaplama tanımlamışsak olabilir. . ya çelik döşeme vs. tanımladıysak.
 
Merhaba;

Döşeme üzerine düzgün alan yükü olarak kendi hesapladığınız rüzgar yükünü girebilirsiniz. Bunun için ilgili döşemeyi seçin sağ tuş yükle - düzgün alan yükü seçimi yapınız.
Önemli not: Çatıda aşık kullandıysanız döşeme ile giriş yapmayınız. Aşık üzerine kaplama girmeniz gerekir.




İyi Çalışmalar.
 

Ekli dosyalar

  • 1.png
    1.png
    70.5 KB · Görüntüleme: 686
İyi günler,

Ekteki projede 3, ayrı bloktan oluşan betonarme kolon+kiriş sistem üzerinde kutu profil makaslar ile depo projesi bulunmaktadır.
Proje makaslar ile birlikte analiz edildiğinde betonarme kolonlar aşırı derecede yüklemeye maruz kalmaktadır. Makaslar olmadan yapılan analizde betonarme elemanlar makul değerlerdedir.
Bu sorunun nedeni ne olabilir ?
 

Ekli dosyalar

Merhaba;

Çatıda makaslar arasına üst başlık için yatay çapraz, alt başlık içinde orta düğüm noktalarından yapı boyunca makasları birbirine bağlayan stabilite kirişleri modellemeniz gerekir. Stabilite kirişlerini boru profil girip, makas alt başlığına çapraz uc birleşimi ile bağlayabilirsiniz. Bunun dışında kaplama girmeniz gerekir aşıkların üzerine.
Betonarme kolon ebatlarınız 40*40 düşük kesitler. Makasların geçtiği açıklıklar az değil. Yeterli gelmemesi oldukça normaldir.

Çelik ile ilgili yetersizlik çözümleri içinde linkteki videoyu takip edebilirsiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
 
Merhabalar, idecad çelik ile çözdüğüm bir projeyi imalatçı firmanın isteği üzerine solidworks’e export edilebilir mi nasıl yapabilirim
 
Merhabalar, idecad çelik ile çözdüğüm bir projeyi imalatçı firmanın isteği üzerine solidworks’e export edilebilir mi nasıl yapabilirim
Firmaya bence şu bilgileri iletin :

Solid mekanik yaklaşımla çözümleme yapar yani TDBY 2018 ve benzeri şartnameleri, PMM oranlarını göz önüne almaz.
Deprem yükü tanımlamak Solid'de mümkün değildir.
Somut bir örnek olarak Koluman Otomotiv'de (Tarsus) Boysis tarafından solid ile çözümlenmiş boyahane konveyör hattına treyler kasaları asılınca Solid'de yeterli görünen kesitler eğilip büküldü ve güçlendirme yapılmak zorunda kalındı.

Özetle tasarımınız mekanik değilse Solid analiz için çok ama çok yanlış seçim. Doğru yazılım İdecad, StaSteel, SAP 2000 ile entegre edilmiş Tecla ya da Prota Steel olabilir. Benim favorim şu an için tabi ki İdecad ama Solid bu listenin bir parçası olmamalı.

Selam ve saygılar.
 
Merhaba;

Solid'e aktarım için bir çözüm mevcut değildir. IFC ile Solid programı veri alabiliyor ise ideCAD'den IFC export yapabilirsiniz. IFC dosyasını solid'de import edebilirler.
 
çelik çatı projem var kolon , kiriş ve aşık birleşim hesaplarını ve kolon temel baglantı birleşim hesaplarını nasıl görebilirim
yardımlarından dolayı tesekkur ederim
 
Birleşimler isimli görselde hesabı yapılan birleşimler kırmızı kutucuk içinde gösterilmiştir. Bu birleşimleri kullanmanız halinde birleşim içinde tasarım raporu butonunu kullanabilirsiniz veya programda üst araç çubuğunda rapor sekmesinden birleşimler butonunundan elde edebilirsiniz.
1.png2.pngbirleşimler.png
 
Geri
Üst