V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Matris indirgemesinde pivot hatası

Sıfırdanbir":sm1509i7' Alıntı:
merhaba bende aynı pıvot hatasını alıyorum yardımcı olabilir misiniz nerden katynaklı olduğunu bulamıyorum çok teşekkür ederim
Eklediğiniz projede kirişler kolonlara bağlanmıyor. Sağ ve üst bölgede düşey taşıyıcı elemanlar tanımlanmamış. Kiriş yükseklikleri yönetmelik koşullarını sağlamıyor.
Veri girişi hakkında aşağıdaki linkten eğitim videolarını incelemenizi öneririm.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
 

Ekli dosyalar

  • r_1.png
    r_1.png
    63 KB · Görüntüleme: 143
Öncelikle kolay gelsin. Ben de aynı şekilde pivot hatası alıyorum. Yardımcı olabilir misiniz? ide10.demo uzantılı dosyayı diğer arkadaşlar yükleyebilmişler ama ben yükleyemedim.
 
merhabalar, projede subasman üstünde çelik yapı mevcut, yerinde de bu şekilde, kolon kiriş birleşimlerinin hepsini denedim. analizde pivot hatası almaktayım. yardımcı olursanız sevinirim.
 

Ekli dosyalar

1- Subasman katındaki betonarme orta kolonlarda tanımlama problemi vardı, analiz sonrası boyları temel hizasına gömülü hale geliyordu. Analiz sonrası perspektif ekran sağ tuş analiz görüntüleme deformasyonlar sekmesinde G veya G+Q olarak bakarsanız görebilirsiniz. Kolonlarınız tekrar girildi. Şuanda analiz sonrasında sorun görünmüyor. Mutlaka deformasyonları kontrol ediniz.

2- Çelik çatıda birleşim tanımları hatalı. Kolonları betonarmeye bağlayan birleşim mafsallı, hepsinin mafsallı olmaması gerekir. Ankastre bağlantı tanımlandı, mutlaka birleşimin özelliklerine girip hem geometrisini inceleyiniz, hem de bu birleşim isim olarak da sizin girdiğinizden farklı, ismini kontrol edip diğer projelerinizde de kullanınız. Kolon ayaklarında gereken durumlarda mafsallı kullanım uygundur örneğin betonarme kiriş üzerine bağlamak zorunda kaldığınız çelik kolonlarda kullanılabilir. Ancak tüm projede kullanılması yapı statiği açısından uygun değildir.

3- Çelik kolon - çelik kiriş bağlantılarında başlık levhalı kaynaklı ve bulonlu birleşimler kutu boru profiller için uygun değildir. Yerine sizin geometrinize daha uygun mesnet birleşimi girildi. Bu bölgede kutu/boru profiller için alın levhalı birleşimi de kullanabilirsiniz.

4- Aksların uzun açıklığa sahip olduğu doğrultuda kolonlar bir birine bağlı değildi. Çelik kiriş girildi ve yukarıda bahsedilen kutu/boru profiller için alın levhalı birleşimi girildi. BU size örnek oluşturması içindir, diğer projelerinizde kontrollü ilerleyiniz.

5- Çatıda kirişlerin yanal tutululuğunu sağlamak ve diyafram oluşturmak için çapraz ve stabilite kirişlerine ihtiyacınız var. Bu eklemeler örnek olması için yapıldı.
1.png
 

Ekli dosyalar

  • bir.cde
    bir.cde
    1.4 MB · Görüntüleme: 7
Projemi inceleyebilir misiniz? aynı hata ile karşılaşıyor nonlineer yapamıyorum. performans projesi bugün yetiştirmem gerekiyor.
 

Ekli dosyalar

Projemi inceleyebilir misiniz? aynı hata ile karşılaşıyor nonlineer yapamıyorum. performans projesi bugün yetiştirmem gerekiyor.

İkinci mertebe etkilerini doğrusal olarak dikkate alabilirsiniz.

1666085027286.png

Ek olarak; projenizde modelleme hatasından ötürü kubbe bölümü mesnetlenmemiş. Bu durumun düzeltilmesi gerekmektedir. Bu mesnetlenmeyi normal analiz sonuçlarındaki "deformasyon" bölümünden de inceleyebilirsiniz.

1666085693151.png

Saygılarımla....
 
Yeni düzenleme ile ARSA yöntemi için uzman gerektiğinden bu analizi sabit tek yönlü çözmem gerekmekte. Hangi düzenlemeli yapmam gerekiyor hatayı geçebilmem için.
 
Yeni düzenleme ile arsa yöntemi için uzman gerektiğinden bu analizi sabit tek yönlü çözmem gerekmekte. hangi düzenlemeli yapmam gerekiyor hatayı geçebilmem için.
Herhangi bir analizin sağlıklı sonuç verebilmesi için öncelikle yukarıdaki cevabımda bahsettiğim kubbe bölümünün mesnetlenmemesi durumunun düzeltilmesi gerekiyor. Normal analiz yaptıktan sonra "deformasyon" bölümünden şekildeğiştirmeleri incelerseniz durum görülecektir.

Öncelikle düzeltilmesi gereken hata bu.

Saygılarımla...
 
Geri
Üst