1- Subasman katındaki betonarme orta kolonlarda tanımlama problemi vardı, analiz sonrası boyları temel hizasına gömülü hale geliyordu. Analiz sonrası perspektif ekran sağ tuş analiz görüntüleme deformasyonlar sekmesinde G veya G+Q olarak bakarsanız görebilirsiniz. Kolonlarınız tekrar girildi. Şuanda analiz sonrasında sorun görünmüyor. Mutlaka deformasyonları kontrol ediniz.
2- Çelik çatıda birleşim tanımları hatalı. Kolonları betonarmeye bağlayan birleşim mafsallı, hepsinin mafsallı olmaması gerekir. Ankastre bağlantı tanımlandı, mutlaka birleşimin özelliklerine girip hem geometrisini inceleyiniz, hem de bu birleşim isim olarak da sizin girdiğinizden farklı, ismini kontrol edip diğer projelerinizde de kullanınız. Kolon ayaklarında gereken durumlarda mafsallı kullanım uygundur örneğin betonarme kiriş üzerine bağlamak zorunda kaldığınız çelik kolonlarda kullanılabilir. Ancak tüm projede kullanılması yapı statiği açısından uygun değildir.
3- Çelik kolon - çelik kiriş bağlantılarında başlık levhalı kaynaklı ve bulonlu birleşimler kutu boru profiller için uygun değildir. Yerine sizin geometrinize daha uygun mesnet birleşimi girildi. Bu bölgede kutu/boru profiller için alın levhalı birleşimi de kullanabilirsiniz.
4- Aksların uzun açıklığa sahip olduğu doğrultuda kolonlar bir birine bağlı değildi. Çelik kiriş girildi ve yukarıda bahsedilen kutu/boru profiller için alın levhalı birleşimi girildi. BU size örnek oluşturması içindir, diğer projelerinizde kontrollü ilerleyiniz.
5- Çatıda kirişlerin yanal tutululuğunu sağlamak ve diyafram oluşturmak için çapraz ve stabilite kirişlerine ihtiyacınız var. Bu eklemeler örnek olması için yapıldı.