Ne yapalım şimdi Sainbey? polemiğe mi girelim?
demişsiniz ben de en yalın haliyle, sizde bu kanaatin oluşmasına neden olan nedir? şeklinde 2 soru sordum... 3.maddede de açıklama yaptım..
Yasin Bey'e ilk defa teknik bir cevap aldığınızı yazmışmışsınız, forumdaki toplam mesaj sayınız 7 ve 5'i bu başlık altında... bir sorunuza Yasin Bey daha önce de cevap vermiş "saplama kiriş ve tali kiriş başlığı altında"... demek ki sorularınıza cevap alabiliyorsunuz değil mi?
bu forumda cevabını alamayacağınız soru yoktur, mutlaka daha önce sorulmuş cevaplanmış olabilir, forum arama çubuğunu kullanın... bilgi bankasından yararlanın... hiç bir yerde cevap bulamazsanız yeni başlıkla sorunuzu sorun mutlaka cevap gelecektir... müsterih olabilirsiniz...
Şayet
sorunuz yok bir iddianız varsa o zaman iddianızı yaptığınız hesap veya dayanağınızla ortaya koyar,
"dayanağım şu, program da şunu yapmış" dersiniz, emin olun araştırılır, tartışılır gözden kaçırdığınız bir husus varsa tane tane anlatılır (forum örnekleriyle dolu) program bu konuda eksikse not alınır ve gerekli düzenleme yoluna gidilir... rahat olun bu konuda...
ayrıca burada verilecek cevapların hep bir dayanağı vardır ve bu dayanaklar kamuya açık kaynaklardır, devlet sırrı değillerdir!.. kendiniz de isteyen her meslektaşım da araştırıp ulaşabilir bu kaynaklara...
O yüzden aşağıda sizin bir mesajınızdan alıntıladığım şekilde ne programı, ne forumu ne de forum kullanıcılarını tahkir edip hafife alamazsınız!!!
"
idestatik formda çok yetkili var ama net cevaplar bekleme kalıp cevaplar verip senin mühendislik yetkinde deyip kenara çeliyorlar..
burda sadece kolon nasıl konur, kiriş niye atılır sorularını sor. diğer asıl gerekli sorular devlet sırrı gibi saklanıyor
bu şekilde de idestatik yayılacak da doğru yapılar yapılacak da vs vs.."
Diğer yazmış olduklarınıza cevap yazmayacağım... yukarıdakiler genel değerlendirmemdir... polemiğe girmeyeceğim siz de bu konuyu daha fazla uzatmayınız lütfen...
deprem kayıplarınız kayıplarımızdır... hepimizin başı sağ olsun ve hepimize geçmiş olsun...
iyi çalışmalar...