--geometri kontrolündeki hatayı düzeltmek için perdeyi kolonun diğer kenarından bağlayınız,Projemi ekte bırakıyorum. Hiçbir sorunla karşılaşmadım ancak geometri kontrolünde böyle bir hata gözüküyor. Göz ardı edilebilir mi? Ayrıca 2 bina arasında derz olacak bu şekilde analiz yapılması doğru mu ?
Hata mesajı veren subasman perdelerinin düğüm noktalarını kolon üzerine gelecek şekilde veri girişi yapınız.Projemi ekte bırakıyorum. Hiçbir sorunla karşılaşmadım ancak geometri kontrolünde böyle bir hata gözüküyor. Göz ardı edilebilir mi?
Dilatasyon derz hesabı ile ilgili aşağıadaki link incelenebilir.Ayrıca 2 bina arasında derz olacak bu şekilde analiz yapılması doğru mu ?
Bahsettiğiniz bilgiler doğrultusunda tekrar düzenleme yaptım. Kontrol edebilir misiniz?--geometri kontrolündeki hatayı düzeltmek için perdeyi kolonun diğer kenarından bağlayınız,
--her iki bina benzer olduğundan beraber çözülebilir, ben olsam ayrı ayrı çözerdim,
önerilerim;
--su basman katını kaldırıp kolonları ve su basman perdelerini bir üst kattan veriniz, (su basman katı döşeme olamadığı için kat kabul edilmez.)
--merdiveni mesnetlemesini kontrol ediniz,
--merdiveni radye temele mesnetlemek için su basman perdesi giriniz,
--su basman perdelerini grup yapmaya gerek yok,
--üstten gelen asansör perdeleri bu katta da grup olarak devam etmeli,
Merdiven yükseklikleri kata göre düzenlendi. Dosyamda onları kaydetmemişimBahsettiğiniz bilgiler doğrultusunda tekrar düzenleme yaptım. Kontrol edebilir misiniz?
Düzelttim sandım ancak program bu şekilde gösteriyor sebebi nedir?--geometri kontrolündeki hatayı düzeltmek için perdeyi kolonun diğer kenarından bağlayınız,
--her iki bina benzer olduğundan beraber çözülebilir, ben olsam ayrı ayrı çözerdim,
önerilerim;
--su basman katını kaldırıp kolonları ve su basman perdelerini bir üst kattan veriniz, (su basman katı döşeme olamadığı için kat kabul edilmez.)
--merdiveni mesnetlemesini kontrol ediniz,
--merdiveni radye temele mesnetlemek için su basman perdesi giriniz,
--su basman perdelerini grup yapmaya gerek yok,
--üstten gelen asansör perdeleri bu katta da grup olarak devam etmeli,
size örnek olsun diye projeyi düzelttim.Son hali bu şekilde.
merdiven çizimi aldığımda merdiven kotunu 3m olarak gösteriyor ama kat yükseliği 2.8msize örnek olsun diye projeyi düzelttim.
subasman, kolon, perde, merdiven kotları, merdiven mesnetlemesi düzeltildi, kirişlerde fiber model işaretlendi.
hesap sonucu hata vermiyor.
ayrıca temel üst kotu 1m olması gerekiyor kesitte 0m olarak gösteriyorsize örnek olsun diye projeyi düzelttim.
subasman, kolon, perde, merdiven kotları, merdiven mesnetlemesi düzeltildi, kirişlerde fiber model işaretlendi.
hesap sonucu hata vermiyor.
bunu çözdüm ancak merdiven yüksekliğini çözemedimayrıca temel üst kotu 1m olması gerekiyor kesitte 0m olarak gösteriyor
Bu fotoğraftaki sorunu nasıl çözeceğimDüzelttim sandım ancak program bu şekilde gösteriyor sebebi nedir?
Merdiven ayarlarında merdiven kollarının toplam yüksekliği 3 metre iken, kat yüksekliği 2.80 metre görünüyor. Merdiven sahanlığı da merdiven koluna bağlanmıyor. Kat sahanlığını döşeme olarak tanımlayıp merdiveni 3 kollu olarak tekrar modellemeyi denemenizi öneririm.Bu fotoğraftaki sorunu nasıl çözeceğim
teşekkürlerMerdiven ayarlarında merdiven kollarının toplam yüksekliği 3 metre iken, kat yüksekliği 2.80 metre görünüyor. Merdiven sahanlığı da merdiven koluna bağlanmıyor. Kat sahanlığını döşeme olarak tanımlayıp merdiveni 3 kollu olarak tekrar modellemeyi denemenizi öneririm.
İyi çalışmalar
önerilerim;Burda subasman perdelerinde kolon perde kesişim hatası veriyor yardımcı olur musunuz ?