İsmail Hakkı BESLER
Administrator
V11'e online Yükseltme yapabilmek için V10 kilidinizin bilgisayarınıza takılı olması gerekmektedir.
Taksitli ödemelerde vade farkı yoktur
Bu linki görmek için izniniz yok.
Giriş yap veya üye ol.
Yeni versiyonlarını bedava veren yazılım firmaları var da haberimiz mi yokV11 ücretli mi olacak
V11 mimaride neler yeni ??
Bir yıl içinde V12 adıyla bu güncellemeler yapılmaz değil mi?v11 satın alma tarihinden itibaren 1 yıl boyunca çıkacak tüm v11 güncellemelerine ücretsiz ulaşırsınız.
Merhabalar V11'i aldım ancak kullanım kolaylığı bakımından v10'a kıyasla daha dezavantajlı geldi bana. Örneğin:V11'e online Yükseltme yapabilmek için V10 kilidinizin bilgisayarınıza takılı olması gerekmektedir.
Taksitli ödemelerde vade farkı yoktur
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Bu istek notlarımız arasıdadır. Gelecek güncellemede bu konuda çalışma yapılmıştır.- V10 da bir önceki işimin içinden yeni proje aç deyince son proje ayarlarını yeni açılanda kullanmak istermisiniz diye sorup aynı ayarlarla devam eden yeni bir proje açtırıyordu
Genel ayarlar diyaloğunda Girdi birimlerini cm seçebilirsiniz.- Ayrıca birim ayarlamalarında V10'a kıyasla yine bir karışıklık var. V10'da çizim ekranında CM ile çalışırken, misal döşeme sekmesindeki Q yükü tf/m2 olabiliyordu. V11 de ise cm ile çalışırken döşeme ve kiriş sekmelerindeki yük tanımları da cm'ye dönüyor bunu ayarlamanın bir yolu var mıdır.
Şablon proje olarak kayıt ediliebilir.Var diyelim bulduk ve uyguladık diyelim. Her projede tekrar tekrar ayarlamak zorunda kalmayacağımız bir yöntem var mıdır?
Belirttiğiniz bölgede döşeme oluşturulamaması V11.04' özel bir durum değildir. V10.94' te de bu bölümde döşeme oluşturulamamaktadır. Gelecek güncellemede bu konuda da çalışma yapılmıştır.- V11'de son çalıştığım dosyada nedenini anlayamadığım bir şekilde döşeme tanımlamasında sıkıntı yaşadım. sıkıntıyı da ek olarak ekliyorum.
Merhaba,
Bu istek notlarımız arasıdadır. Gelecek güncellemede bu konuda çalışma yapılmıştır.
Genel ayarlar diyaloğunda Girdi birimlerini cm seçebilirsiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 45367
Şablon proje olarak kayıt ediliebilir.
İlave olarak gelecek güncellemelerde şablon projelerde girdi birimi default cm gelecek şekilde ayarlandı.Kayıt ettiğiniz şablon projeler standart olarak aşağıdaki klasörde olmalı.
Mevcut v10 templates klasörünü kopyalarakta aynı şekilde kullanabilirsiniz.
C:\Program Files\ideCAD\ideCAD Statik 11\templates\structural\ klasörünün içerisine alt klasör oluşturulmalıdır
ideCAD Standart olarak "Yeni Şablon Proje" klasörünü kullanır. Siz kendiniz farklı klasörler oluşturabilirsiniz
C:\Program Files\ideCAD\ideCAD Statik 11\templates\structural\Yeni Şablon Proje
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol....
Belirttiğiniz bölgede döşeme oluşturulamaması V11.04' özel bir durum değildir. V10.94' te de bu bölümde döşeme oluşturulamamaktadır. Gelecek güncellemede bu konuda da çalışma yapılmıştır.
Mevcut durumda döşeme kenarını resimdeki gibi 1 cm aşağıdan tanımlayınız. Döşeme oluşturulacaktır.
Ekli dosyayı görüntüle 45369
Aslında neredeyse tek bir proje ücretiidecad Betonarme 10'dan Çelik+Betonarme 11'e geçme niyetim vardı. Fiyatlama'da 95binden 115bin gibi akıl almaz bir güncellemeye gitmeniz üzdü. Büyük ihtimalle bir kullanıcı kaybettiniz.
Ağaçta para olsa toplardım. Ancak bakın, 5 yıl önce satın aldık, 100lerce projelendirme yaptık, yani bırakın da 1 proje ücreti kadar da yatırım harcaması yapın. Eğer buna yatırım yapamıyorsanız zaten proje üretmeyin bence.Beyefendi o kadarını hesap ediyoruz bu mantıkla aslında 4 proje parası diye 500.000 lira fiyat istesinler siz parayı ağaçtan topluyorsanız orası ayrı ama kimse 95.000 lira olan bir ürüne 1 ay içinde 20.000 lira gelen zammı açıklayamaz.
Bazen acaba yazdıklarınız konusunda benim bunu yazmak haddime mi diye kendinize bir sorsanız mı bilemedim. Burada firmayı savunmak sizin menfaatinizi sağlayacağınızı düşünmeniz komedi. Efendim paranız boldur doya doya saçabilirsiniz. Kendilerinin yaptığı %20 anlık zammı protesto eetiğimi beyan ettiğimi dile getirdik. Sizin bana siz bunu hesap ediyorsanız proje üretmeyin demeniz aşırı absürt.Ağaçta para olsa toplardım. Ancak bakın, 5 yıl önce satın aldık, 100lerce projelendirme yaptık, yani bırakın da 1 proje ücreti kadar da yatırım harcaması yapın. Eğer buna yatırım yapamıyorsanız zaten proje üretmeyin bence.
Bu program ile ürettiğimiz projelerin çıktısını alan plotter makine ücreti de neredeyse aynı.
Betonarme güncelleme ücreti de hesap raporunu çıktısını aldığımız yazıcı ile aynı.
Zam görmek herkes için üzücü.
Ben firmayı savunmuyorum, alakası da yok, menfaat sağlayacağımı nereden düşündünüz bilemiyorum. Ben mühendisliği savunmaya çalışıyorum. Firmayla müşterisi olmam dışında hiçbir ilişkim de yok. Ancak söylemem gerekiyor ki forum kullanıcıları ve idecad mühendisleri sayesinde birşeyler öğreniyorum. O kadar da ilişkim olsun.Bazen acaba yazdıklarınız konusunda benim bunu yazmak haddime mi diye kendinize bir sorsanız mı bilemedim. Burada firmayı savunmak sizin menfaatinizi sağlayacağınızı düşünmeniz komedi. Efendim paranız boldur doya doya saçabilirsiniz. Kendilerinin yaptığı %20 anlık zammı protesto eetiğimi beyan ettiğimi dile getirdik. Sizin bana siz bunu hesap ediyorsanız proje üretmeyin demeniz aşırı absürt.
Bu arada zaten alma ile almama arasında idim. Sanırım almamak konusunda kararımı bu yazı ile pekiştirdim. Zaten yeterli bir sürümüne sahibim. Size olay gelsin esenlikler.