V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

MERDİVEN DONATI FAZLA

Merhaba, merdiveni bina modelinize dahil edebilirsiniz. Kaset döşeme donatılarınız seçilmemiş. Donatı sabitlemesi yapılan objelerin donatı sabitini kaldırıp analizi yenileyiniz. İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhaba, merdiveni bina modelinize dahil edebilirsiniz. Kaset döşeme donatılarınız seçilmemiş. Donatı sabitlemesi yapılan objelerin donatı sabitini kaldırıp analizi yenileyiniz. İyi çalışmalar.
Geri dönüş için teşekkür ederim. Bu projem onay almış bir proje örnek olarak yükledim. Çizdiğim merdivende donatı fazlalığı olduğunu düşünüyorum. Aynı merdiveni aynı projede daha az donatı olacak şekilde çözümleyen kişiler görüyorum. Nerede hata yaptığımı belki öğrenebilirim diye sormak istemiştim

Eklediğiniz modelde merdiven mesnet koşulları için "Yapıdan bağımsız çözüm" seçeneği işaretlenmiş, ancak mesnetlenme durumu seçilmemiş. Mesnetlenme durumunu belirleyip, merdiven analizi yapmanız gerekir.

1750327904160.png

Farklı bir projem üzerinde denedim. Aynı projenin merdiven örneğini de ekledim. merdiven boyutlarında biraz farklılık var tabi
Zemin kattaki merdivenin üst kenarı hiçbir yere mesnetlenmiyor.

1750410036599.png

Düzenlemeden sonra merdiven analizi yapınız.

1750410126861.png

Projede D08 döşemesinde ağ oluşturma sorunu mevcut döşeme kenarını kiriş uç noktasından bağlayınız.
1750410439585.png
Döşeme, perde ve radye eleman genişliklerini küçülterek analiz yapınız. (20-25 cm)

Teşekkür ederim ama merdivendeki sonuçlar normal mi?
dediğiniz gibi yapsamda değişiklik yok. merdiveni ayrı bir projede çizsem de aynı sonucu alıyorum. Bu da başka bir merdiven örneği tabi ama

Uygulamada konutların %90ında tek sıra donatı atılıyor maalesef. Projede çift sıra olduğunu söyleyince "çok ağır proje çizmiş mühendis" lafları söyleniyor. Bunu görmek için ustaları demirciler facebooktan takip etmek yeterli

Geri