Geri dönüş için teşekkür ederim. Bu projem onay almış bir proje örnek olarak yükledim. Çizdiğim merdivende donatı fazlalığı olduğunu düşünüyorum. Aynı merdiveni aynı projede daha az donatı olacak şekilde çözümleyen kişiler görüyorum. Nerede hata yaptığımı belki öğrenebilirim diye sormak istemiştimMerhaba, merdiveni bina modelinize dahil edebilirsiniz. Kaset döşeme donatılarınız seçilmemiş. Donatı sabitlemesi yapılan objelerin donatı sabitini kaldırıp analizi yenileyiniz. İyi çalışmalar.
Teşekkür ederim dediğiniz gibi yaptım ama donatı sonuçlarında herhangi bir farklılık olmadı. Nerede hata yapıyor olabilirimEklediğiniz modelde merdiven mesnet koşulları için "Yapıdan bağımsız çözüm" seçeneği işaretlenmiş, ancak mesnetlenme durumu seçilmemiş. Mesnetlenme durumunu belirleyip, merdiven analizi yapmanız gerekir.
Ekli dosyayı görüntüle 52504
Modelinizin düzenleme yaptığınızı halini ekleyiniz.Teşekkür ederim dediğiniz gibi yaptım ama donatı sonuçlarında herhangi bir farklılık olmadı. Nerede hata yapıyor olabilirim
Farklı bir projem üzerinde denedim. Aynı projenin merdiven örneğini de ekledim. merdiven boyutlarında biraz farklılık var tabiModelinizin düzenleme yaptığınızı halini ekleyiniz.
Zemin kattaki merdivenin üst kenarı hiçbir yere mesnetlenmiyor.Farklı bir projem üzerinde denedim. Aynı projenin merdiven örneğini de ekledim. merdiven boyutlarında biraz farklılık var tabi