kutay biber
Yeni Üye
Projemde farklı çıkmalar veya asimetrik bir durum yok yalnız anlamadığım hatalar alıyorum. Yardı
Modelle önerilerim;projemde genel olarak başka problem görüyorsanız belirtin lütfen
Ünver Hocam Merhabalar,projenizi ekleyiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Modelle önerilerim;Projemdeki hataları çözemiyorum.

Teşekkürler hocamModelle önerilerim;
--5. kat duvar yüklerini kaldırınız,
--4.8.5.1. seçiniz
--fiber model işaretleyiniz,
Yukarıdaki öneriler yapıldığı halde bile öteleme, kapasite, kesme hataları oluşuyor,
--kirişleri kolondan kolona modelleyiniz,
--duvar yüklerini duvar objesi ile girip pencere ve kapı boşluklarını düşünüz,
Uygun olan yerlere perde eklerseniz çözüm olur.
Ekli dosyayı görüntüle 56083
Hocam merhabalar yanlış anlamış olabilir miyim acaba diye sormak istiyorum asansör çukuru yapıp perdelerimi ve kolonumu da çukura indirdiğimde göreli kat hatası alıyordum ama bu şekilde modellersem sıkıntı olmuyor ama bu şekilde ki modelim doğru mu emin olamadım ve asansör etrafına gelmesi gereken subasman perdelerimi nasıl göstermeliyimModelle önerilerim;
--yatak katsayısı ile zemin taşıma gücünü ters vermişsiniz,
--ayrıca yatak katsayısı fazla gibi kontrol ediniz,
--fiber model işaretleyiniz,
--döşeme boşluklarını döşeme kenarı ile oluşturunuz,
--yatay toprak yüklerini giriniz.
--radye temeli aşağıda önerildiği gibi modelleyiniz.
Radye temelde asansör boşluğu bırakmadan modelleme yapınız.Hocam merhabalar yanlış anlamış olabilir miyim acaba diye sormak istiyorum asansör çukuru yapıp perdelerimi ve kolonumu da çukura indirdiğimde göreli kat hatası alıyordum ama bu şekilde modellersem sıkıntı olmuyor ama bu şekilde ki modelim doğru mu emin olamadım ve asansör etrafına gelmesi gereken subasman perdelerimi nasıl göstermeliyim
hocam eklemiş olduğum modelim doğru mu acabaRadye temelde asansör boşluğu bırakmadan modelleme yapınız.
Daha sonra elle asansör çukuru çizimini aşağıda tarif edildiği gibi yapınız.
hocam bu dediğiniz şekilde yapmadan temelde asansör boşluğu bırakarak ve asansör perdelerini -160 cm kotuna indirip oluşan asansör boşluğunu -160 cm de radye temel tanımlayarak yapılan analiz sonucu raporda hata almadığımız durumlarda çok yanlış bir modelleme yapmış olur muyuz?Radye temelde asansör boşluğu bırakmadan modelleme yapınız.
Daha sonra elle asansör çukuru çizimini aşağıda tarif edildiği gibi yapınız.
Yanlış modelleme olmaz, düz çözüme göre daha zor bir modelle olur.hocam bu dediğiniz şekilde yapmadan temelde asansör boşluğu bırakarak ve asansör perdelerini -160 cm kotuna indirip oluşan asansör boşluğunu -160 cm de radye temel tanımlayarak yapılan analiz sonucu raporda hata almadığımız durumlarda çok yanlış bir modelleme yapmış olur muyuz?