V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Bindirme boyu

tcemreatt

Etkin Üye
Hocam merhabalar. Şantiyede bindirme boyunu misal 60 cm ve döşeme kotundan yaklaşık 90 cm yukarda değil de döşeme kotuna kadar indirsek kolonda nasıl bir davranış mekanizmasıyla karşılaşırız ? Şantiyede demirciler yukardan bağlamaktan ziyade yere indirme eğiliminde oluyorlar malumunuz.

Hocam merhabalar. Şantiyede bindirme boyunu misal 60 cm ve döşeme kotundan yaklaşık 90 cm yukarda değil de döşeme kotuna kadar indirsek kolonda nasıl bir davranış mekanizmasıyla karşılaşırız ? Şantiyede demirciler yukardan bağlamaktan ziyade yere indirme eğiliminde oluyorlar malumunuz.
eski yönetmelikte bu bindirme eki yapılabiliyordu.
yeni tbdy 2018 madde 7.3.3.1 göre bindirme eki aşağıdaki gibi yapılması gerekiyor.
1770396468049.png

eski yönetmelikte bu bindirme eki yapılabiliyordu.
yeni tbdy 2018 madde 7.3.3.1 göre bindirme eki aşağıdaki gibi yapılması gerekiyor.
Ekli dosyayı görüntüle 58989
Buraya kadarki kısım benim zaten tanımladığım durumu anlatıyor. Ben buranın devamında bir soru soruyorum hocam aslında onun cevabını arıyorum. Yani bindirmeyi yukarda yapmayıp da yeni kolon kafesini döşeme kotuna kadar indirip filizle 150 cmlik bir bindirme boyuna ulaşsam kolonun davranışında ne gibi değişiklikler oluşur ?

Konu içindeki mesaj 'Kolon Bindirme Bölgesi ve Lb Boyu'

Konu içindeki mesaj 'Kolon Bindirme Bölgesi ve Lb Boyu'
Fakat buradaki Ma, talep momenti olup kapasit kapasite hesabındaki M değeri değil ki ? Deprem veya diğer dış etkilerden gelen moment değeri. Yanılıyor muyum hocam ?

Hocam merhabalar. Şantiyede bindirme boyunu misal 60 cm ve döşeme kotundan yaklaşık 90 cm yukarda değil de döşeme kotuna kadar indirsek kolonda nasıl bir davranış mekanizmasıyla karşılaşırız ? Şantiyede demirciler yukardan bağlamaktan ziyade yere indirme eğiliminde oluyorlar malumunuz. @Oğuzcan HADİM @Yasin TEZEL
kolon davranışında herhangi bir değişiklik olacağını düşünmüyorum. burada olası sorun donatı ve beton aderansı olabilir.

Velev ki problem olmasın Kesinlikle müsaade edilmemeli. Şantiyedeki her taviz başka taviz getirir. Eğer illaki değişiklik gerekiyorsa proje müellifiinden revizyon istenmeli. Usta yapamıyor diye bu tür değişiklikler şantiye şefinin proje müdürünün sorumluluğundadır. İşte yapamıyorsa Demirci bağlayamıyorsa yapan ustayla yapan demirciyle çalışılır.

Geri