02/03/2026’dan sonra fiyatlar güncellenecektir.
V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

TBDY 2026 Tebliğ

sayın @ernapaydn TBDY 2018 tablo 4.1'e göre A11 yani perde içermeyen bir binayı BYS>=3 olduğu sürece kullanabiliyorum. Yani BYS=3, 4, 5, 6, 7, 8 serbest.

Bu tebliğe göre ise BYS<6 olan bir binada perde kullanmak zorundayım. Yani sadece BYS=7 ve BYS=8 binalarda A11 sistemi kullanabilirim.

Ben neyi yanlış yorumlamışım? Açıklar mısınız?

Ekli dosyayı görüntüle 59134Ekli dosyayı görüntüle 59135

Aslında 1. madde de BYS 6-7-8 ve kat sayısı 1 den fazla olan yalıtımlı binaları kapsıyor gözüküyor. Aslında yerinde dökmelerin tamamı bu tebliğin içinde olmalı.

yukardaki dosyayı 10 kişi görüntülemiş olumlu, olumsuz yorumda bulunmamış. bu dosyada yapılan işlemler hesapla ifade edilmiştir.

Ekli dosyalar

Bu tebliğ ne zaman yayınlanacak acaba, bazı görüşlere göre ertelenir diyorlar :) kolonlamaları neye göre yapacağımızı şaşırdık

kirişli döşemelerde sürekli aks miktarına 1/3 kuralından dolayı projeler çok takılıyor. Özellikle saçma parselizaayona sahip bitiş nizamlı projelerde, mimarlar çok zorlanacak

Daha önce perdeler ile çözümlediğim bir projeyi ekliyorum aşağıya, görebildiğim kadarıyla 1/3 kuralına göre y yönündeki 2 aks sürekli sadece:).
tebliğ böyle gelirse perde kullandığımız her projede işimiz oldukça zor :)

Ekli dosyalar

• Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    107.5 KB · Görüntüleme: 39
Geri