Ali BEKTAŞ
Üye
.
Son düzenleme:
Hocam öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. Belediye ampartmanı bu şekilde genişletmemi kabul etmiyor. en fazla 1 metre ve yapının sınırlarından eşit genişleyecek şekilde istiyor. Ne tavsiye edersiniz? Ayrıca temelde 50 cm kabul etmiştik 40'a çekmenizin özel sebebi var mı 50 de kalsak ampartanı azaltma şansımız var mı?zemin taşıma gücü kurtarmıyor. (kurtarıyor)
Zeminin taşıma gücü ve yatak katsayısı biraz düşük değil, inanılmaz derecede çok düşük, sanki yatak katsayısı: 2600 tf/m3, zemin taşıma gücü: 46 tf/m2 olması gerekiyor gibi. Zemin etüd raporunu paylaşabilir misiniz?Hocam Jeoloji mühendisi de biraz düşük çıktığını söyledi.
bu konuyu tartışmak bile abes. böyle bir taşıma gücü ve yatak katsayısı olmaz. böyle bir sonuçta iyileştirme önerisi yapılsa bile ( kaldı ki yapılabilecek bir iyileştirme de göremiyorum ) bundan şüphe duymak lazım ki bu değerlerle zemin batak balçık bile değil... birim hatasından kaynaklı taşıma gücü 46 t/m² yatak katsayısı 2600 t/m³ demek te yanlış çünkü rapor tamamen kopyala yapıştır ve çelişkilerle dolu. Belediyenin ve/veya yapı denetim şirketinin ampatman ölçülerine müdahale etmek yerine ( kaldı ki bu boyutlarda ampatman yapmak zaten mantıklı ve açıklanabilir bir durum değil ) bu rapor ve hazırlayanlarla ilgili açıklama isteyip derhal gereğini yapması gerekir.Merhaba, 2 katlı müstakil bir villada 50 cm temel için taşıma gücü yetersizliği alıyorum.
Winkler yay yöntemi ve bağlantı böglesini genişletmeyi denedim ancak yine de çözüme ulaşamadım.
Önerileriniz nedir ampartmanı mı genişletmeliyim yoksa analiz kabullerinde mi sorun var?
Versiyon 10 idecad. Proje linki;
Ekli dosyayı görüntüle 60763
başka türlü çözümü yok. nasıl jeoloji mühendisiymiş. böyle bir değerle ilk defa karşılaşıyorum. belediye elemanı neden ampatman işine karışıyor. o da ayrı mesele....zemin taşıma gücü kurtarmıyor. (kurtarıyor)