V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Müstakil villada taşıma gücü yetersizliği

Merhaba, 2 katlı müstakil bir villada 50 cm temel için taşıma gücü yetersizliği alıyorum.
Winkler yay yöntemi ve bağlantı böglesini genişletmeyi denedim ancak yine de çözüme ulaşamadım.
Önerileriniz nedir ampartmanı mı genişletmeliyim yoksa analiz kabullerinde mi sorun var?
Versiyon 10 idecad. Proje linki;

Ekran görüntüsü 2026-04-20 123201.png

Ekli dosyalar

• Ab.cde
    Ab.cde
    4.9 MB · Görüntüleme: 4
Son düzenleme:
Forum kuralları gereği projenizi cde formatında eklemeniz gerekiyor. Yardım sayfasını inceleyin.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Zemin taşıma gücü değeriniz çok düşük. Birim hatası yapmış olabilirsiniz. Zemin raporunu tekrar kontrol ediniz.

zd zemin 4.4t/m2 olması mümkün değil. izmir urla için forumda 30ton/m2 alanlar var. zf zeminde bile ondan yüksek alıyorlar. göreli kat için son kat kiriş yükünü alırsanız düzeliyor.tem 40 cm kalınlıkta kurtarıyor.

Hocam Jeoloji mühendisi de biraz düşük çıktığını söyledi.
Şu an için ampartmanı 1 metreye çekip temel derinliğini 150 cm denediğimde bile yetersiz geliyor. nedenini anlayamadım.

zemin taşıma gücü kurtarmıyor. (kurtarıyor)
Hocam öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. Belediye ampartmanı bu şekilde genişletmemi kabul etmiyor. en fazla 1 metre ve yapının sınırlarından eşit genişleyecek şekilde istiyor. Ne tavsiye edersiniz? Ayrıca temelde 50 cm kabul etmiştik 40'a çekmenizin özel sebebi var mı 50 de kalsak ampartanı azaltma şansımız var mı?

Geri