V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Düğüm noktaları, Tablalı kiriş ve konsol döşemeler hakkında modelleme tavsiyesi

Ekteki projede +0.00 ~ +4.00 kotu merdiveninin düğüm noktaları ile kiriş birleşmiyor. +10.40 kotunda bazı saçaklar 15 cm tanımlanmasına rağmen kalınlık yetersiz uyarısı ile karşılaştım ve döşemeleri silerek yükledim. Yazılım, asansör tabliyesini (+11.95 kotu) hatalı döşeme kotu olarak tanımlamakta. Genel olarak modelleme hatası yaptığımı düşünüyorum fakat çözüm bulamadım.

Bodrum kat döşemesini esnek diyafram, diğer döşemeleri rijit diyafram yapmaya çalıştım.
Kirişlerde ve döşemelerde duvar yükleri tanımlanmamıştır, bodrum perdelerine toprak yükü etkitilmemiştir.

Kirişlerin tablalı değilde dikdörtgen kesitli hesaba katılmasını istiyorum, birleşimlerdeki rijit bölgeleri mühendislik kanaatince %25 azaltmak istiyorum, analiz modelde elemanları düğüm noktalarına ayırıp istenilen noktalar ile birleştirmek istiyorum. Bunları yapabileceğim yöntemler var mı?

Bilgi sahibi kişilerden tavsiye beklerim, teşekkürler.
ideCAD V11.25 ile modellenmiştir.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Ekteki projede +0.00 ~ +4.00 kotu merdiveninin düğüm noktaları ile kiriş birleşmiyor.
Merdiven ile kiriş arasında döşeme parçası tanımlı. Merdiven döşemeye bağlanmalıdır. Merdivenlerin analiz modelinde döşemelere bağlanabilmesi için yarı rijit diyafram analiz modeli opsiyonu seçilerek döşemelerinde analiz modeline dahil edilmesi gerekir.
1788429107496.png

Yarı rijit diyafram opsiyonu seçildiğinde
1788429402403.png
asansör tabliyesini (+11.95 kotu) hatalı döşeme kotu olarak tanımlamakta. Genel olarak modelleme hatası yaptığımı düşünüyorum fakat çözüm bulamadım.
Asansör tabliyesi kotunda bir kiriş oluşturun. Döşeme ayarlarına girin kotunu tanımlayın. Daha sonra döşemeyi oluşturun.

Bodrum kat döşemesini esnek diyafram, diğer döşemeleri rijit diyafram yapmaya çalıştım.
Rijit diyafram veya yarı rijit diyafram çözümü yapılabilir. Bu opsiyon tüm proje modelini etkiler.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Kirişlerin tablalı değilde dikdörtgen kesitli hesaba katılmasını istiyorum,

Tam rijit diyafram opsiyonu kullanıldığında kirişlerde tablalı kesit kabulu yapılır
1788427895192.png

Yarı rijit diyafram opsiyonu kullanıldığında kirişlerde tablalı kesit kabulu yapılmaz
1788427853065.png

analiz modelde elemanları düğüm noktalarına ayırıp istenilen noktalar ile birleştirmek istiyorum. Bunları yapabileceğim yöntemler var mı?
Projede hangi noktada tam olarak ne yapmak istiyorsunuz? İhtiyacınızı daha net açıklarsanız durumu inceleriz.
Örneğin bir kiriş üzerine saplama başka bir kiriş tanımamak istiyorsanız kiriş düğüm noktasının kiriş gövdesi içinde kalması yeterlidir. Düğüm noktası oluşturmanıza gerek yoktur.

Merdiven ile kiriş arasında döşeme parçası tanımlı. Merdiven döşemeye bağlanmalıdır. Merdivenlerin analiz modelinde döşemelere bağlanabilmesi için yarı rijit diyafram analiz modeli opsiyonu seçilerek döşemelerinde analiz modeline dahil edilmesi gerekir.
Asansör tabliyesi kotunda bir kiriş oluşturun. Döşeme ayarlarına girin kotunu tanımlayın. Daha sonra döşemeyi oluşturun.
Tam rijit diyafram opsiyonu kullanıldığında kirişlerde tablalı kesit kabulu yapılır
teşekkürler. Direkt çözüme ulaştım.

bu şekilde kirişe bağlanmama hatası yaşıyorum. yazılım, analiz modelinde göstermiyor fakat hesaplarda bağlanıyor olabilir mi? 1788431753535.png 1788430740435.png
Projede hangi noktada tam olarak ne yapmak istiyorsunuz? İhtiyacınızı daha net açıklarsanız durumu inceleriz.
Örneğin bir kiriş üzerine saplama başka bir kiriş tanımamak istiyorsanız kiriş düğüm noktasının kiriş gövdesi içinde kalması yeterlidir. Düğüm noktası oluşturmanıza gerek yoktur.
düğün noktalarını yukarıda belirttiğim örnek sebebiyle düzenlemek istiyorum. (+0.00 ~ +4.00 kotları arası merdivenin sahanlığına denk gelen yer. modelde merdiven olarak tanımlandı. sahanlık olarak bağlanıyor merdiven iken bağlanmıyor. )

Merdiven sonlu elemanlarının kiriş çubuk elemanına bağlanabilmesi için "Merdiven mesnetlenme koşullarını belirle" komutuna girin ve
"Mesnetlenme uzaklığını" arttırın. 0,50cm gibi bir değer yeterli olacaktır.
Maksimum bu mesafe kullanılarak merdiven sonlu elemanları ile çubuk elemanlar arasındaki mesafeye göre bağlantı sağlanır.
1788434883135.png

1788435079237.png

Merdiven sonlu elemanlarının kiriş çubuk elemanına bağlanabilmesi için "Merdiven mesnetlenme koşullarını belirle" komutuna girin ve
"Mesnetlenme uzaklığını" arttırın. 0,50cm gibi bir değer yeterli olacaktır.
Maksimum bu mesafe kullanılarak merdiven sonlu elemanları ile çubuk elemanlar arasındaki mesafeye göre bağlantı sağlanır.
Ekli dosyayı görüntüle 63724

Ekli dosyayı görüntüle 63726
teşekkürler. çok yardımcı oldunuz

Geri