krbnbzlrgnzm
Üye
Ekteki projede +0.00 ~ +4.00 kotu merdiveninin düğüm noktaları ile kiriş birleşmiyor. +10.40 kotunda bazı saçaklar 15 cm tanımlanmasına rağmen kalınlık yetersiz uyarısı ile karşılaştım ve döşemeleri silerek yükledim. Yazılım, asansör tabliyesini (+11.95 kotu) hatalı döşeme kotu olarak tanımlamakta. Genel olarak modelleme hatası yaptığımı düşünüyorum fakat çözüm bulamadım.
Bodrum kat döşemesini esnek diyafram, diğer döşemeleri rijit diyafram yapmaya çalıştım.
Kirişlerde ve döşemelerde duvar yükleri tanımlanmamıştır, bodrum perdelerine toprak yükü etkitilmemiştir.
Kirişlerin tablalı değilde dikdörtgen kesitli hesaba katılmasını istiyorum, birleşimlerdeki rijit bölgeleri mühendislik kanaatince %25 azaltmak istiyorum, analiz modelde elemanları düğüm noktalarına ayırıp istenilen noktalar ile birleştirmek istiyorum. Bunları yapabileceğim yöntemler var mı?
Bilgi sahibi kişilerden tavsiye beklerim, teşekkürler.
ideCAD V11.25 ile modellenmiştir.
Bodrum kat döşemesini esnek diyafram, diğer döşemeleri rijit diyafram yapmaya çalıştım.
Kirişlerde ve döşemelerde duvar yükleri tanımlanmamıştır, bodrum perdelerine toprak yükü etkitilmemiştir.
Kirişlerin tablalı değilde dikdörtgen kesitli hesaba katılmasını istiyorum, birleşimlerdeki rijit bölgeleri mühendislik kanaatince %25 azaltmak istiyorum, analiz modelde elemanları düğüm noktalarına ayırıp istenilen noktalar ile birleştirmek istiyorum. Bunları yapabileceğim yöntemler var mı?
Bilgi sahibi kişilerden tavsiye beklerim, teşekkürler.
ideCAD V11.25 ile modellenmiştir.
Ekli dosyalar
Son düzenleme: