V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Çelik Çatı Projesinde Analiz Sırasında Programın Kapanması

Ekte ilettiğim çelik çatı projesinde analiz işlemini başlattığımda program herhangi bir hata mesajı vermeden kendiliğinden kapanmaktadır. Geometrik kontrol işlemlerini gerçekleştirmeme rağmen sorunun kaynağını tespit edemedim.

Konu hakkında inceleme yaparak problemin nedenini ve çözüm önerilerinizi paylaşabilir misiniz? Proje dosyasını incelemeniz için ekte gönderiyorum.

İyi çalışmalar dilerim.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Projenizi inceledim. Modelleme ile ilgili bazı düzenlemeler yapılması gerekiyor.

Çatı sisteminde kaplamalar tali kirişler üzerine tanımlanmış görünüyor. Bu tip modellerde genellikle aşık elemanları üzerinde kaplama, tali kirişler üzerinde ise kompozit veya kompozit olmayan döşeme tanımlanması daha uygun olur.

Ayrıca kaplamalar silinip analiz yapıldığında da geometri hatası oluşuyor. Bunun nedeni, bazı tali kirişlerin mesnetlendiği kirişlerle aynı düzlemde olmaması ve bu nedenle havada kalmasıdır. Bu durum elemanların mesnetsiz çalışmasına neden olur.

Bu nedenle öncelikle tali kirişlerin mesnetlendiği ana kirişlerle aynı düzlemde ve doğru bağlantılı olacak şekilde modellemeniz gerekir. Daha sonra kaplama/döşeme tanımları yeniden düzenlenip analiz tekrar deneyiniz.

İyi çalışmalar.

Geri