Böyle bir bileşimi sadece çizim amaçlı gostermek istiyorum idecad de cizemiyorum nasıl yaparimProgramda bu birleşimi çizebilirsiniz ancak otomatik olarak hesap yapmaz. Hesabını kendiniz yapmalısınız.
işin açıkçası bu betonarme duvar halihazırda yapılmış. biz bunun üzerine yukarıda belirttiğim yükleri etkiteceğiz.Bu kadar uzun betonarme perde neden yapılıyor? Bu tarz işlerde çelik boru köprüsü yapılır. Çok daha ekonomik olur.
Mühendislik okudunuz. Alt tarafı basit bir konsol. El ile bile bu dediğiniz kuvvetler hesaplanır. Diyelimki 6 metrede bir 1.5 Metre boyunda bir IPE200 profil ile mesnetleneceksiniz. IPE200 zati ağırlığı + 10 inc boru ağırlığı + içinden geçecek sıvı ağırlığı hesaplayıp konsol ucuna tekil yük verip hesaplayın olsun bitsin. Yalnız bu tarz işlerde mesnet reaksiyonları boru stres analizinden sonra ortaya çıkar. Ayrıca borular her noktadan fixlenmez. Sadece düşeyde tutulur. Belirli aralıklarla stopper konur. Bunlara dikkat etmeniz gerekir.çok teşekkür ederim. çelik su borusu altyapıyla ilgili değil. Bir yangın sistemi kuruyoruz. Yangın borusu konsolların üstüne monte edilecek. Konsollarda duvara monte edilecek. Eklentideki projedeki duvar ise bana projesi verilmeden tamamen benim kendi çabalarımla çizidiğim bir duvar. Bu anlattıgım şekilde yapabilmek için duvarları sizce nasıl tanımlayayım gerçeğine uygun olması da lazım tabi . içinde 8 lik demirleri olan bir duvardan bahsediyorum. Duvarla ilgili net çıkarabildiğim tek şey bu. Bu projede duvarı tamamen sağlam kabul edip , o şekilde hesap yapmam istendi. sizce uygun modelleme nasıl olmalı ? çünkü firma duvardaki çelik konsolları ve çelik boruyu görmek istiyor. onların yarattığı kesme kuvveti , moment etkisini vs görmek istiyor.
evet mühendislik okudum ama sormak ayıp değil. ayrıca bunu programda görmek istiyorlar, el ile hesaplama yapıldı. görsellik istiyorlar biraz. bu bileşimi nasıl oluşturabilirim diye sormuştum. yardımcı olmayacaksanız cevap vermek zorunda değilsiniz.Mühendislik okudunuz. Alt tarafı basit bir konsol. El ile bile bu dediğiniz kuvvetler hesaplanır. Diyelimki 6 metrede bir 1.5 Metre boyunda bir IPE200 profil ile mesnetleneceksiniz. IPE200 zati ağırlığı + 10 inc boru ağırlığı + içinden geçecek sıvı ağırlığı hesaplayıp konsol ucuna tekil yük verip hesaplayın olsun bitsin. Yalnız bu tarz işlerde mesnet reaksiyonları boru stres analizinden sonra ortaya çıkar. Ayrıca borular her noktadan fixlenmez. Sadece düşeyde tutulur. Belirli aralıklarla stopper konur. Bunlara dikkat etmeniz gerekir.
Haklısınız cevap vermeyeceğim.evet mühendislik okudum ama sormak ayıp değil. ayrıca bunu programda görmek istiyorlar, el ile hesaplama yapıldı. görsellik istiyorlar biraz. bu bileşimi nasıl oluşturabilirim diye sormuştum. yardımcı olmayacaksanız cevap vermek zorunda değilsiniz.
çok çok teşekkürler nurgül hanım. iyi çalışmalar dilerim...Konsol kirişleri çelik kiriş komutu ile betonarme kolonlara girebilirsiniz. Tek aşık komutu ile de borunun modellemesini yapabilirsiniz ancak tek aşıklara yük tanımı yapılamıyor, borunun zati yükü ne ise tek aşığa atadığınız kesiti ona göre seçip programın hesaplamasını sağlayabilirsiniz. Ancak içinden akacak sudan kaynaklı yükü çelik kirişler üzerine noktasal yük olarak girmeniz gerekir. Bunun içinde çelik kirişi seçip üzerinde iken mouse sağ tuş - yük ekle seçeneğinden noktasal seçimini yapıp yön ve koordinatını belirleyip tamam diyip devam edebilirsiniz.
Bu şekilde çelik kiriş tasarım raporlarını elde edebilirsiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 26523Ekli dosyayı görüntüle 26524