V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Çelik depo kuşaklarda sehim hatası

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan M.sa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

M.sa

Etkin Üye
Merhaba projemde genel olarak bir hata veya uygunsuz bir birleşim varmı ? ve kuşaklarda sehim hatası alıyorum kesit büyütmek pek çare gibi görünmüyor bu sehim koşullarını sağlamak için ne yapabilirim.
cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim
 

Ekli dosyalar

Re: ÇELİK DEPO

Merhaba;

Sadece 2 açıklığınız olduğu için aşıkları bölmeden geçerseniz gerber kirişi mantığından dolayı moment diyagramı daha uygun tasarım sonuçları verecektir. Buna göre düzenleme modelinizde yapıldı.
Bunun dışında yan akslarınız da göreli öteleme sorunu çıkıyor, sebebi ise kirişler mafsallı bağlantı iken ya kiriş kesitlerini arttırmanız gerekir ya da o yönü de moment aktaran yapmanız gerekir. Bunların yerine çatıdaki çaprazları devam ettirerek sorun çözülmüştür. Taşıyıcı sistem kurma sırasında moment aktaran veya merkezi çaprazlı sistemi 2 yön içnde düşününüz. Aksi takdirde stabiliteyi sağlamak için çok fazla kesit arttırmanız gerekir.




İyi Çalışmalar.
 

Ekli dosyalar

Geri
Üst