V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Çelik Elemanda Objeden Ayarları Al Seçeneği

Erhan M.

Kıdemli Üye
Merhaba, betonarme elemanlarda eleman üzerinde fare sağ tuş ile açılan menüden "objeden ayarları al" seçeneği çelik elemanlarda yerleşim şekli ve serbestlikler özelliklerini almıyor.

Serbestlik ayarları betonarme elemanlarda da yeni elemanda gelmiyor. Bilinçli yapılmış bir tercih olabilir belki de. Ama en azından çelik elemanda yerleşim şekli objeden ayarları al ile gelmeli.

Erhan bey; Yaşadığınız durumu daha sağlıklı değerlendirebilmemiz için, ilgili proje dosyasını bizimle paylaşabilir misiniz? Ayrıca bu durumun hangi aksta ve hangi elemanda ortaya çıktığını belirtmeniz, incelememizi kolaylaştıracaktır.

İnceleme sürecinde beklentinizi daha iyi anlayabilmek adına, bu özelliğin geometrik ve tasarıma ilişkin hangi ayarları kapsamasını istediğinizi ve hangi durumlarda bu özelliğe ihtiyaç duyduğunuzu da bizimle paylaşabilirseniz memnun oluruz. Mevcut versiyonda bu imkân bulunmuyorsa, talep ettiğiniz geliştirmeyi hangi ihtiyacınızı karşılamak üzere ele almamız gerektiğini netleştirmek isteriz.

Bildiriminiz ve işbirliğiniz için şimdiden çok teşekkürler

Nihan Hanım merhaba, sıfırdan şablon proje açtım ve ekteki videoda gösterdim. Çelik kirişte "objeden ayarları al" seçeneğinin ilk komutta işe yarıyor ama sonrasında yeni komutları hafızaya almıyor.

Serbestlikler gibi tasarımı doğrudan etkileyecek özellikleri güvenlik amacıyla, kullanıcı fark etmeden yanlış modelleme yapmasın diye alınmadığını tahmin etmiştim. Mevcut şekliyle kalabilir. Ama şu kaçıklık konusunu düzeltmek gerekli.

Video:
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Ekli dosyalar

Geri