V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Çelik Kolon Yüksekliği

damlaozgur

Etkin Üye
Merhabalar, sanayi bölgesinde bir depo işimiz var; izin verilen maksimum yükseklik 6,5 fakat yerinde makas altı 14,00 ye çıkmak istiyorlar. 40 tonluk da vinç çalışıcak. Ben maksimum 12m yapılacağını düşünüyorum. Öyle söyleyeceğim fakat yine de bir görüş almak istedim sizlerden. Eleman boyutları da çok çok yüksek çıkıyor haliyle. Ekonomik bir çözüm de bulamadım.

30 metre yüksekte 100 ton kapasiteli vinç bile yapılabilir. Vinç yüksekliğini kullanım ihtiyaçları belirler. Statik olarak kısıtlama getirmeniz uygun olmaz. Ekonomik bir çözüm için örgü kolon ve / veya vinç kotundan sonra kolon kesitini küçültmeyi deneyebilirsiniz. ancak örgü kolon yapacaksanız dikkatli davranmalı ve gereken kontrol ve şartları sağladığınızdan emin olmalısınız. Ayrıca bu tarz yapıların temel dizaynında da dikkatli olmak gerekir.

Anladım, daha önce kren sistemli bir çelik bina tasarlamamıştım üzerinde ön çalışma yapıyorum. kren tasarımından önce eleman boyutlarımı bir tık daha yüksek seçiyorum fakat kreni ekledikten sonra hem analiz sürem 1 saatleri buluyor hem de tek bir yönde rijitlik hatası alıyorum. Bütün hol boyunca vincin çalışmasını istedikleri için zorlanıyorum. Projeyi eklesem göz gezdirme şansınız olur mu ? Eksik ve dikkat etmem gerekenler konusunda yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum

Ekli dosyalar

• 2.cde
    2.cde
    13 MB · Görüntüleme: 30

Linkini eklediğim eğitim videosu size modelleme ve analiz konusunda destek olacaktır.
Krenli projelerde analiz süresi artabilir, bu beklenen bir durumdur.

Geri