V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Çelik Metrajımı azaltamıyorum.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Sedat L
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sedat L

Yeni Üye
Merhaba,
Çelik Projemi bitirdim. Şöyle bir endişem var. Acaba çelik metrajım daha az olabilirmiydi? Analiz sonuçlarına bakılınca kesitte küçültemiyorum. Diğer programlarda daha az çelik çıktığını söyleyen arkadaşlar var. Projemi ekte gönderiyorum. Lütfen yardımcı olur musunuz?

Ekli dosyalar

dışmerkez çapraz kullanmışsınız, kirişlerde plastileşme bölgelerinde berkitme levhalı tasarım yapmalısınız. göz kararı söylüyorum o çaprazlar için 2 bulonlu o birleşim yetersiz kalır. ana kolon kiriş sistemindeki kolonlar hariç diğer cephe dikmelerini daha düşük profillerden yaparsanız metraj düşer. taban plakaları çok absürt kalınlıkta gözüken o. kalınlıklarını revize edin. aşıklar U profil ve çok sık atılmış 2 adet gergi olmasına rağmen. Tavsiyem aşıkları statik modele dahil etmeyin. CC hafif çelik profilden aşık tasarımı yapın. idecadde tanımlı değil bildiğim kadarıyla o profil türü. zaten haifif çelik profili olduğu için tanımlı olsada idecad analizini yapmaz. kendiniz çizim aldıktan sonra eklersiniz çizime. tonajınızın büyük kısmı aşıktan geliyor şuanda. cephe aşıkları içinde aynı durum geçerli

1775138017595.png

makaslarınızı ıpe den yada petek gibi profillerden seçerseniz ciddi düşer tonajınız ayrıca çaprazlı sistem seçmeniz de mantıklı olacaktır. Çatı ve cephe aşıklarınızı c -z profil tercih ederseniz hem analizleri yapılır hem de tonaj avantajınız olur. çaprazlarıanızı tanımlamak için yükseklik çok farklı ya çok parçalı tanımlayarak desteklemeniz lazım ki narinlik kurtarsın yada stabilite kirişleriyle bölerek yükseklik ve narinlik değerlerini ufaltarak tanımlamalısınız bu hem tonaj azaltır hemde sistemi rahatlatır.
1775139181792.pngayrıca bu şekilde boş kolonlar tanımlamayın benlar hem çok büyük çıkacaktır hemde modelleme hatası olacaktır. davranış uygun olmaz
1775139245736.pngher iki yöndede moment aktaran çerçeve yapmışsınız ben yerinizde olsam bir yönü çaprazlı modellemeyi seçerdim buda tonaj düşürtücektir bilginiz olsun.

makaslarınızı ıpe den yada petek gibi profillerden seçerseniz ciddi düşer tonajınız ayrıca çaprazlı sistem seçmeniz de mantıklı olacaktır. Çatı ve cephe aşıklarınızı c -z profil tercih ederseniz hem analizleri yapılır hem de tonaj avantajınız olur. çaprazlarıanızı tanımlamak için yükseklik çok farklı ya çok parçalı tanımlayarak desteklemeniz lazım ki narinlik kurtarsın yada stabilite kirişleriyle bölerek yükseklik ve narinlik değerlerini ufaltarak tanımlamalısınız bu hem tonaj azaltır hemde sistemi rahatlatır.
Ekli dosyayı görüntüle 60290ayrıca bu şekilde boş kolonlar tanımlamayın benlar hem çok büyük çıkacaktır hemde modelleme hatası olacaktır. davranış uygun olmaz
Ekli dosyayı görüntüle 60291her iki yöndede moment aktaran çerçeve yapmışsınız ben yerinizde olsam bir yönü çaprazlı modellemeyi seçerdim buda tonaj düşürtücektir bilginiz olsun.
Kolona zayıf yönden sadece gövdeden bağlanan bu birleşim moment aktaran birleşim kabulüne uygun olacağını düşünmüyorum, o yönde çapraz tasarımınıda Burak Uzun beyin değindiği gibi gözden geçirin.

ayrıca şuan kızıyorum modellemeniz daha yeni belli ki tecrübeli değilsiniz yapısal çelik konusunda da yenisiniz hemen program kıyaslamaya (neye göre kime göre ) çalışmak hatalı bir davranış meslektaşım. Öncelikle kendi modelleme ve çelik konusundaki tecrübelerinizi arttırın ondan sonra kıyaslama yapın yoksa bu hem program hakkında yanlış yönlendirir hem de yanlış modelleme yapmanıza neden olacaktır. Ne mühendisler gördük al bak bu daha az tonajlı havaları atıpta yönetmeliğin en ufak maddesine bile uymayan projeler çizen. O yüzden bu meslektaşınıza kulank verin derim. Saygılarımla iyi çalışmalar.

Geri