Çelik Proje Analizi Yaparken Hata Alıyorum

vildanozel

Yeni Üye
Merhabalar,
İyi günler ve kolaylıklar diliyorum. İdeCAD demo kullanıcısıyım. Firmamız için bu programı kullanmayı düşünüyoruz ve bunun için test denemelerine başladık. İlgili çelik projemiz analiz esnasında analizi yarım bırakıp kapatıyor ve sonucu görüp karşılaştırma dahi yapamıyoruz. Sistemsel hata mı yoksa modelleme hatası mı anlayamadık. Projeyi inceleme şansımız olabilir mi? Şimdiden ilginiz için teşekkür ederiz.
 
Modelleme hatalarından dolayı düğüm noktası oluşumunda hata görünmektedir. Analiz sorunu bu nedenle gerçekleşmektedir. Projenizde kolonlar hariç elemanlar silinip tekrar modelleme yapıldı. Nedenleri ise:

1- Kat genel ayarlarından öncelikle kirişlerin olacağı her kot için kat girişi gerekir. Önemli not: kat genel ayarlarındaki rijit işareti TBDY 2018 gereği en az 3 tarafı perdelerle çevrili yapılarda kullanılmalıdır. Sizin yapınız çelik olduğu ve perde olmadığı için bu işaret konulmamıştır.

2- Her kat planından ve perspektif ekrandan kiriş modellemesi yapılabilir. Buna uygun detay oluşturuldu.

3- Aşık ve kuşaklara gergi çubuğu girişi açıklığınız fazla olduğu için faydalı olacaktır.

4- Düşey çaprazlarda 1 kirişe 2 kez çapraz girmenizin özel bir sebebi yok ise V şeklinde düşey çaprazlar daha uygun olacaktır, modelde şimdilik bu şekilde düzenleme yapıldı.

5- Birbiri ile hiç bağlantısı olmayacak 2 yapıyı tek projede girmeniz analiz ve diğer durumlarda yavaşlığa neden olur, ayrı ayrı girmenizi tavsiye ederiz. İki model arasında karşılaştırma ise amaç aynı anda birden fazla programı açabilmektesiniz.

6- Aşağıdaki eğitimleri takip ederek giriş yapmanızı tavsiye ederiz. Hem program mantığını öğrenmiş hem de sonuçları doğru elde etmiş olacaksınız.


Çelik Yapılar ve Deprem Yönetmeliği ile ilgili detaylar için ise aşağıdaki video faydalı olacaktır.


Projenizdeki düzenlemeleri inceleyebilirsiniz. Bu proje üzerinden devam etmenizi tavsiye ederiz. Herhangi bir analiz sorunu bulunmamaktadır.
 

Ekli dosyalar

  • Bursa Depo.cde
    611.6 KB · Görüntüleme: 22
Geri
Üst