V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Çelik Projemde ze zemin x ekseninde kat ötelemesi sorunu alıyorum

projede tüm çelik elemanlar kurtarırken x yönünde kat ötelemesini kurtaramıyorum .
aşağıda datasını bıraktığım projede bağlantı elemanları ile kat ötelemesi azaltılabilir mi ?
projemde hatalarımı da bana bildirirseniz sevinirim teşekkürler.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

projenizde düzenlemeniz gereken bazı modelleme hataları bulunmaktadır;
Tali kirişlerin doğrultusuyla tanımladığınız çelik trapez saçlı kompozit döşemenin hadveleri doğru modellenmesi için birbirine dik olmalıdır. Bunun için çelik döşeme tanımlanması sırasında tali kirişin paralel olduğu ana kirişten seçmeye başlamanızı öneririm.
1739359138055.png

Projenizde taşıyıcı sistem olarak X yönünde merkezi çaprazlı çelik çerçeve seçimi yapmışsınız. Evet, bağlantı elemanlarını ve çapraz düzenlemelerini optimize ederek kat ötelemesini azaltmak mümkün olabilir. Çaprazları merkezi çapraz ile değiştirebilirsiniz.

1739359389818.png
X yönünde tanımladığınız çaprazların birleşim noktalarından birleşimlerin uygun oluşmadığını görebilirsiniz. Birleşimlerde modellemeden kaynaklı bu tip hatalar doğru analiz sistemi oluşmasına engel olabilir. Düzenlenmesi gerekir. X şeklinde seçildiğinde zemin kattaki göreli ötelenme giderilmektedir.

1739359585955.png
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Mahya birleşiminde kullanılan levhayı h1 değerini düşürerek düzenleyebilirsiniz.

1739360712982.png

Ekli dosyalar

• 1739359313128.png
    1739359313128.png
    200.8 KB · Görüntüleme: 14
Geri