V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Çelik Sahaya Özel Analiz

eissenhover

Etkin Üye
Merhabalar, ekteki proje de yerel zemin sınıfı ZF olan bir alanda sahaya özel zemin davranış analizleri sonucu elde edilen spektral verileri (Ss, S1, Fs, F1, Ta, Tb) "Analiz ayarları→tasarım spektrumu" penceresinde girdim. Aynı pencerede tanımla kısmına tıklayarak dosya import etmek suretiyle spektrumda çizdirdim.

1) Forumda yaptıgım araştırmaya gore hatalı tanımlama yapmışım sanırım. Analiz sihirbazındaki adımları takip edip yerel zemin sınıfını ZF secerek bir sonraki pencereye manuel olarak spektral verileri girmem gerekiyor sanırım. (Ss, S1, Fs, F1) Burada DD-2 ve DD-3 için veri girişi mümkün. Diğer secenek olarak ise analiz ayarlarında tasarım spektrumu sekmesine dosya import ederek (periyot-ivme) spektrum grafiği çizdirilebilir.

2) Bazı kolonlarda yada elemanlarda diyeyim PMM değeri 4-5 bandına ulaşmış, acaba geometrisel bir hata mı var modelimde, bazen bir elemana hatalı bir noktadan bağlantı yapınca vb. geometrisel kusurdan dolayı idecad PMM değeri çok artıyor. Bendeki yüksek PMM li elemanlar için yorumlarınız çok katkı sağlayacaktır.

3) Son olarak göreli kat öteleme değerleri sınıra göre çok yüksek. Önerileriniz çok değerli.

Bu konularda yardımlarınızı saygılarımla rica ediyorum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Geri