V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Çizimde Yaşanan Eksiklikler

1serdarorman

Etkin Üye
Merhaba, çizimde yaşadığım birkaç sorunu paylaşmak istiyorum.

-- Çıkmalardaki mesafelere aks ölçülerinin de eklenmesi için bir ayar var mı?
-- Kesitlerde bulunan kotların birimlerini ve biçimlerini düzenleyebiliyor muyuz?
-- Kolon aplikasyon planında, detayları içeride aç dediğimiz de ölçek problemi oluyor. Bununla ilgili çalışmalar var mı?
-- Temel ilave donatı mesafelerinde ileriye dönük çalışma var mı?
-- Vaziyet planına göre kazı projesi çizimi yapılması için bir çalışma var mı?
-- Kirişlerde bazen farklı çapta etriye kullanmak zorunda kalıyorum. Etriye çapına göre bir renklendirme mevcut mu?
-- Kirişte "askı donatısı" detay çizimi alabilir miyiz?
--

-- Çıkmalardaki mesafelere aks ölçülerinin de eklenmesi için bir ayar var mı?
Çıkmalar için aks çizimi yaparsanız otomatik aks ölçülendirmeleri yapılır.
Aks etiketlerinin görmek istemiyorsanız "sağ/sol etiket var" opsiyonları kapatılabilir.
veya serbest ölçülendirme ile ölçülendirmeler ilave edilebilir.
1785833355596.png
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

-- Kesitlerde bulunan kotların birimlerini ve biçimlerini düzenleyebiliyor muyuz?
Temel veya kat kalıp planı kesitlerinde kot için düzenleme olanağı yoktur.
Kat kesitlerinden bahsediyorsanız kesit kot objeleri ayarlarına girilerek biçim ve birim seçenekleri değiştirilebilir.
1785833159960.png

-- Kolon aplikasyon planında, detayları içeride aç dediğimiz de ölçek problemi oluyor. Bununla ilgili çalışmalar var mı?
Kolon aplikasyon planı açılımlarını "dışarıda aç" opsiyonu ile almanız daha uygun olacaktır.
"İçeride aç" opsiyonu ile aldığınızda kolonlar iki yönde ölçeklenirken perdeler yapısı gereği başlangıç ve bitiş sabit tutularak genişliği doğrultusunda ölçeklendirme yapılır. Bu durum sorun olarak algılanabilir.
Bahsettiğiniz durum için proje gönderir ve olması gereken durumu detaylandırarak açıklarsanız inceleriz.

-- Temel ilave donatı mesafelerinde ileriye dönük çalışma var mı?
İstek olarak notlarımız arasındadır.

-- Vaziyet planına göre kazı projesi çizimi yapılması için bir çalışma var mı?
İstek olarak notlarımıza alıyorum. Örnek çizim gönderirseniz inceleriz

-- Kirişlerde bazen farklı çapta etriye kullanmak zorunda kalıyorum. Etriye çapına göre bir renklendirme mevcut mu?
Böyle bir olanak bulunmamaktadır.

-- Kirişte "askı donatısı" detay çizimi alabilir miyiz?

Askı donatısı çizimleri kiriş saplama bölgesinde yapılmaktadır.
1785833789753.png

Çıkmalar için aks çizimi yaparsanız otomatik aks ölçülendirmeleri yapılır.
Aks etiketlerinin görmek istemiyorsanız "sağ/sol etiket var" opsiyonları kapatılabilir.
veya serbest ölçülendirme ile ölçülendirmeler ilave edilebilir.
Ekli dosyayı görüntüle 63251
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Temel veya kat kalıp planı kesitlerinde kot için düzenleme olanağı yoktur.
Kat kesitlerinden bahsediyorsanız kesit kot objeleri ayarlarına girilerek biçim ve birim seçenekleri değiştirilebilir.
Ekli dosyayı görüntüle 63250

Kolon aplikasyon planı açılımlarını "dışarıda aç" opsiyonu ile almanız daha uygun olacaktır.
"İçeride aç" opsiyonu ile aldığınızda kolonlar iki yönde ölçeklenirken perdeler yapısı gereği başlangıç ve bitiş sabit tutularak genişliği doğrultusunda ölçeklendirme yapılır. Bu durum sorun olarak algılanabilir.
Bahsettiğiniz durum için proje gönderir ve olması gereken durumu detaylandırarak açıklarsanız inceleriz.

İstek olarak notlarımız arasındadır.

İstek olarak notlarımıza alıyorum. Örnek çizim gönderirseniz inceleriz

Böyle bir olanak bulunmamaktadır.

Askı donatısı çizimleri kiriş saplama bölgesinde yapılmaktadır.
Ekli dosyayı görüntüle 63252
ilave olarak etriye ve çiroz için farklı çap opsiyonu getirilirse faydalı olacağı kanaatindeyim.

Geri