V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

çatı modelleme

kesit 1.pngkesit 2.png

Arkadaşlar bunlar bir camii çatısının kesitleri. Bu kesitteki bir çatı ideCAD de betonarme nasıl modellenir. bilgisi olan dönüş sağlayabilir mi?

Forum ve yardım sayfalarını inceleyiniz
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Forum ve yardım sayfalarını inceleyiniz
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
teşekkür ederim

Ekran görüntüsü 2025-04-12 121702.png

Arkadaşlar, çatıyı bu şekilde modelledim. Ancak geometri kontrolünde çatının en üstündeki kiriş ile ona bağlı döşemeler için" kirişle döşeme kenarı çakışıyor " uyarısı var. Mesnetlenme koşulları ile alakalı bir sıkıntı mıdır? Bu sorunu nasıl çözerim?

Ekran görüntüsü 2025-04-12 123034.png

dosya 10.94 versiyonu olup sıkıştırılmış olarak kaydedilmiştir. siz hangi versiyonu kullanıyorsunuz (eski versiyon kullandığınızı yazıyorsunuz). kirişle
döşeme kenarının çakışması birçok projede olabiliyor forum dosyalarında . sorun olacak durum değil bence. alttaki yamuk döşeme hesap aksını yukardaki gibi dik yapınız.

dosya 10.94 versiyonu olup sıkıştırılmış olarak kaydedilmiştir. siz hangi versiyonu kullanıyorsunuz (eski versiyon kullandığınızı yazıyorsunuz). kirişle
döşeme kenarının çakışması birçok projede olabiliyor forum dosyalarında . sorun olacak durum değil bence. alttaki yamuk döşeme hesap aksını yukardaki gibi dik yapınız.
bendeki 10.20 versiyonuydu o yüzden açmadı. onu şimdi güncelleyeceğim. hesap aksıyla ilgili bilgi içinde teşekkürler.

Geri