V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

çekirdek perde sürtünme kesmesi hatası

karubnemriged

Yeni Üye
Merhaba, her projede C U perdeler yaptığımda ortadaki perdede kesme güvenliği ve sürtünme kesmesi hatası alıyor. Bu hatadan kurtulamıyorum, sitedeki çözüm yollarını da uyguluyorum, örneğin kalınlığını 30cm ye arttırıyorum, enine donatı aralığını sıklaştırıyorum ve çapını arttırıyorum yine olmuyor. Benim için bu yüklediğim projeyi çözümleyebilir misiniz bu hataları hangi yöntemler uygularsam almam?

Ekli dosyalar

Merhaba, her projede C U perdeler yaptığımda ortadaki perdede kesme güvenliği ve sürtünme kesmesi hatası alıyor. Bu hatadan kurtulamıyorum, sitedeki çözüm yollarını da uyguluyorum, örneğin kalınlığını 30cm ye arttırıyorum, enine donatı aralığını sıklaştırıyorum ve çapını arttırıyorum yine olmuyor. Benim için bu yüklediğim projeyi çözümleyebilir misiniz bu hataları hangi yöntemler uygularsam almam?

Sürtüme kesesi dayanımını artırmak için boyuna donatı alanını artıracak önlemler alınmalıdır. Ayrıca perde parametreleri bölümünde kesme sürtünme katsayısını projenize uygun olarak seçebilirsiniz.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

1765558014770.png
1765558024103.png

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Sürtünme kesme hatası boyuna donatılar arttırılarak aşılsa da perde kesme güvenliği sağlanmıyor hatası bununla da çözüm olmadı.

Perde kesme güvenliği de enine donatılar ve perde alanına bağlıdır. Ancak burada şunu eklemek isterim bu şekilde tanımlanan perdelerde uzun kolu tek bir kol olarak girilmesini öneriyoruz.

1765558129143.png

Bu durumda perde kolu aşağıdaki gibi tek bir perde elemanı ile tanımlanmış olmalıdır.
1765558171144.png

Saygılarımla...

Geri