çelik çapraz sayısını nasıl azaltabilirim

burak1

Üye
çizdiğim projede çapraz sayısını nasıl azaltabilirim lb uzunluğundan dolayı çok fazla atdım yardımcı olan arkadaşlara şimdideden teşekkür ederim
 
Moment aktaran çerçeve seçiminde deprem yönetmeliği gereği hem alt hem üst başlığın tutulu olması talep edilir. Bu kontrol genel olarak çok katlı yapılarda döşemeli sistemler için daha uygundur.

Projenizde stabilite kirişleri eklenip çaprazlar optimize edildi. Açıklığınız için daha ekonomik olması adına makaslı sistemle de deneme yapmanızı tavsiye ederiz.
 

Ekli dosyalar

  • çelik.cde
    1.1 MB · Görüntüleme: 13
Bu açıklığı geçmek için kesit değiştirmeyecekseniz stabilite kirişi eklemeniz veya bunun dışında belki taşıyıcı sistemini değiştirmeniz gerekecektir. Daha önce belirttiğim gibi projeyi farklı kaydedip makas ile deneme yapabilirsiniz.
 
nurgül hanım bu şekilde bir problem yok gözüküyor bi bakarmısınız ?
 

Ekli dosyalar

  • son proje.cde
    909 KB · Görüntüleme: 13
Projenizde düşeyde çaprazların bağlı olduğu akslardaki kirişlerin merkezi çaprazlı sistemlerin mantığı gereği mafsallı olması gerekir. Siz mafsal tanımlamamışsınız. Bu kirişleri ya çapraz uc birleşimi ile kolonlara bağlayınız ya da düşey çaprazları silip moment aktaran çerçeve seçimi yapınız.
Bunun dışında analiz sonrası 2 adet çaprazınızda eksenel kuvvet yetersizliği görünüyor.
 
Geri
Üst