V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

çelik birleşim raporları

Arya group

Etkin Üye
Merhaba idecad çelikten bir proje çizdim projem geçti ama ilgili mühendis birleşim hesap raporlarını yetersiz bularak idecadin alt vesiyonu gibi bir şey var projeyi oraya yükleyip oradan alıyormuşuz bu konu da bilgisi olan bana yardımcı olabilir mi ?

- Öncelikle idecad'ın alt verisyonu gibi birşey mevcut değildir.
- ideCAD tüm birleşimlerin hesabını yapmaz, bu bilgiyi de her platform üzerinden belirtir, program arayüzünde de bu nedenle 'Birleşimler' ve ' Konstrüktif birleşimler' diye iki grup vardır.
1- Sorunun sebebi siz konstrüktif birleşim kullandığınız halde elle veya excelle hesabını yapıp denetime götürmemenizden dolayı ise konstrüktif birleşimlerin hesabını ideCAD ile yapamazsınız, elle veya excelle yaparak ekleyiniz.
2- Sorunun sebebi hesabı yapılan birleşimlerin kendi raporlarından 'KIRMIZI ÇARPI' görmeniz ise projeyi ekleyiniz kontrol edelim.
3- Denetim projeyi kendisi açmak istiyorsa ve bu yüzden alt versiyon soruyorsanız denetim firması demo sürümünü indirerek projenizi model üzerinden kontrol edebilir.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

a.png

1.png

Hiç bir kolon-kiriş kesişim noktasına projenizde birleşim girilmemiş, bu nedenle projenizde eksik olduğu tespit edilmiştir. Kutu profilden kolonlarınız olduğu için programda birleşim hesabı yapamazsınız, ancak çizim almadan da birleşim girmek zorundasınız. Sahada bu proje inşaa edilemez aksi takdirde.

Bir adet örnek birleşim oluşturuldu. Bu birleşimin hesabı yapılmamaktadır. Hesabı yapılan birleşim isterseniz kolonları HEA profile çevirip kolon güçlü ekseni için 4 bulonlu alın levhalı birleşim zayıf yönüne de tek kayma levhalı birleşim girebilirsiniz örneğin.

Ancak öncelikle aşağıdaki eğitimleri takip edip çelik yapı tasarımı ile ilgili detaylara bakmanız gerekir.

Ekli dosyalar

Geri