çelik proje

mehmet ergin

Yeni Üye
makaslarda alt ve üst başlıklarda narinlik oranları.... İzmir YTE argede MKA Yazılım ile aynı makas 2L 70/7 Kesit ile kurtarıyor. çıktılarda narinlik oranı hatası vermiyor. ide ile çözdüğümde narinlik hatasını kaldıramıyorum. kesiti çok büyütmek lazım. MKA çok katlı yapılar için narinlik oranı farklı olmalı diye ifade etti. AYRICA MAKAS HESAPLARINDA BİRLEŞİM VE KAYNAK HESAPLARI YOK DİYE AKHİSAR BELEDİYESİ PROJEYİ KABUL ETMEDİ. yardımınızı bekliyorum. Yalnız bu iş sırf bu yüzden başka bir büroya gitti.. selamlarımla..
 

Ekli dosyalar

  • NURHAYT.cde
    453.9 KB · Görüntüleme: 16
Merhaba;

1- MKA yazılımdaki mühendislere neyi nasıl sorduğunuzu bilemeyiz ancak narinlik kontrolünün yapının az veya çok katlı olması ile katiyen bir ilgisi yoktur. Eksenel yüke çalışan elemanlar için bu kontrol yapılır ve çözümü de oldukça basittir. Makas alt başlıklarınızı orta düğüm noktasından birbirine stabilite kirişi ile bağlamanız yeterlidir. Ki ekteki projede de göreceksiniz 2*L70*7 bu durumda yeterli hale geliyor.
Konu ile ilgili referans isterseniz 2007 deprem yönetmeliği örnek kitabında stabilite kirişlerinin kullanımını bulabilirsiniz. Benzer şekilde
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
linkteki videodan faydalanabilirsiniz. Dilerseniz hem çelik yapılar hem de TBDY 2018'de çelik bölümlerinin yazımında komisyonda bulunan hocalarımızdan Doc. Dr. Cüneyt Vatansever'den de bilgi talep edebilirsiniz.




2- Programla ilgili tanıtım ve broşürlerde, internet sitesinde ve yapılan sunumlarda çelik birleşimlerin 2'ye ayrıldığı, bir grubunun hem Deprem yönetmeliği hem de Türk ve Amerikan çelik yönetmeliği ile tasarımının yapıldığı, diğer grubun sadece çizimlere yönelik ve konstrüktif olduğu özellikle belirtilir. Program arayüzünde de bu iki grubun ayrıldığını görebilirsiniz. Tüm bunları gözden kaçırdıysanız eğer teknik desteğimiz bildiğiniz gibi ücretsiz, ilk defa çelik projeyi ideCAD ile üretiyorsanız projeyi teslim etmeden teknik destek alabilirdiniz. Programa alışıncaya kadar projede bir sorun olduğunu düşünürseniz mutlaka teknik desteğe başvurunuz. Gereken tüm bilgiler açık bir şekilde verilecektir.
 

Ekli dosyalar

  • 1.png
    1.png
    351.1 KB · Görüntüleme: 156
  • 2.png
    2.png
    486.5 KB · Görüntüleme: 157
  • 3.png
    3.png
    50.1 KB · Görüntüleme: 65
  • İSİMSİZ PROJE.ide10
    6.4 MB · Görüntüleme: 20
Severek kullanmış olduğumuz statik hesap programında -hesabı yapılmayan birleşimler- ne amaçla kullanılabilir? sonuçta mimari çizmiyoruz!
En kısa zamanda program içeriğinde yer alan tüm birleşimlerin hesabının yapılmasını istiyoruz.
 
Geri
Üst