çelik saçak çizimi yaptım.fakat bir türlü kurtarılmıyor. boru profiller kulanmak istiyorum bu şekilde nasıl bir hatasız tasarım elde ederim. bide birleşimlerede bakabilirmisiniz. lütfen acil yardım edebilirmisiniz
 

Ekli dosyalar

  • çelik.cde
    671.5 KB · Görüntüleme: 18
Merhaba;

Ara kotta girdiğiniz betonarme kirişleri, bir üst kattan girip eksi kot ile yerine yerleştirmeniz gerekmektedir. Betonarme kirişler betonarme kolonlara bağlanmamış, düğüm noktası oluşmamış uygun şekilde. Bu durumu düzeltmeniz gerekmektedir.

1.png

Bir diğer durum ise çelik kirişleri betonarme kirişlere bağladığınız birleşim, 4 bulonlu alın levhalı birleşim ile değişiklik gerçekleştirildi, modelde. Modelinizi farklı kaydedip bir sizin girmiş olduğunuz birleşim ile deformasyonlar ve çelik tasarım sonuçlarını birde bizim gönderdiğimiz projeyi karşılaştırıp karar verebilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • isimsiz.cde
    503.2 KB · Görüntüleme: 19
Merhaba;

Hesabı yapılan birleşimlerin, tasarım kuralları Çelik Yapılar Yönetmeliği ve TBDY 2018'den gelmektedir. Bu birleşimlerin kontrolleri de yönetmelikte belirtilen sınırlar çerçevesinde, sadece çelik elemanlar arasında tanımlı olması durumu için yapılır ve raporları oluşturulur.
Betonarme kiriş ve/veya betonarme kolon ile çelik kiriş arasında tanımlı birleşimlerde bu nedenle rapor verilemez.
 
Geri
Üst