01/10/2026’dan sonra fiyatlar güncellenecektir.
V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

İLK APARTMAN PROJEM

Merhaba, ilk apartman projeniz hayırlı olsun. Eminim bu attığınız yapı üzerinden şunu yapın buna tıklayın tarzında modelleme ve program odaklı çözüm önerileri gelecektir. Ben naçizane size belki ufakta olsa yol gösterebilme adına birkaç tavsiye vermek isterim, bende benzer süreçlerden geçtim. Öncelikle R seçiminiz hatalı, program hata vermese bile hatalı. 30 cm derinlikli kirişlerle -ki çoğu kirişiniz bu derinlikte-, yüksek sünek çerçeve yapamazsınız, yaptığınızı sanarsınız, programları manipüle edersiniz. Depremselliği az olmayan bir yerde bu döşeme kiriş sistemiyle perdesiz ( Y yönü) çok cesurca olmuş. X yönü perdelerine düzgün bir yük akışı yok. B aksındaki perde 7 cm döşemeden ne kadar yük alacak? Peki yük alamayan bu perdenin global sistem matrisindeki yük çekme ölçüsüyle bu durum tutarlı olacak mı? P03 perdesinin yük akışına değinmiyorum bile. Statik projecilik programdan hata almadan pafta basmak değildir. En azından temel kavramlara odaklanın. R nedir nasıl seçilir niye seçilir, perdelere yük nasıl akar, sonlu elemanlar nedir nasıl çalışır gibi yüzlerce temel kavram var. Proje yapmayın demiyorum, şevkinizi de kırmak istemem, bende bu forumda çok basit sorular sormuştum. Gerçekten bilen insanlara sorarak, araştırarak, temel kavramlara asgari düzeyde hakimiyet sağlamaya çalışarak eş zamanlı ilerlemenizi tavsiye ederim. Kimin projecilik anlamında gerçekten uzman olduğunu anlamak için bile önemli anlamda tecrübe gerektiriyor.

Geri