V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

İlk defa mantar döşeme çiziyorum

AliGk

Üye
ilk defa mantar döşeme çiziyorum yanlışlarım varsa söyler misiniz donatı alanı yetwersiz dediği için fi14 kullandım perdelerin az bir kısmına yanına döşeme tanımlanmıyor bir sorun teskil eder mi

Ekli dosyalar

ilk defa mantar döşeme çiziyorum yanlışlarım varsa söyler misiniz donatı alanı yetwersiz dediği için fi14 kullandım perdelerin az bir kısmına yanına döşeme tanımlanmıyor bir sorun teskil eder mi
Modelle önerilerim;
--betonu c30 yapınız,
--döşeme yükleri kontrol ediniz,
--duvar yüklerini duvar objesi ile giriniz,
--radye döşemede boşluk bırakmadan modelleyiniz,
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
--zımbalama için radye döşeme kalınlığını artınız veya köşelerde konsol çıkmaları artırınız,
--fiber donatı işaretleyiniz
mantar döşemede beton değerleri düşük çıktığında performans hesabı yapamazsınız. düşük çıkan katı yıkmanız gerekebilir.
bilgi notu: benim denetlediğim bir b+z+2 katlı mantar döşemeli villada mal sahibi, ortadan boşluk açmak istedi performans hesabı yapamadık, yapmak için mal sahibi ısrarcı oldu, binayı yıkıp yeni bina yaptı.
son öneri v11.25 kullanınız.

binayı yıkıp yeni bina yaptı derken hangi aşamadayken yıkma kararı alındı hocam ? ek olarak performans hesabı yapamamanızın sebebi yetersiz kesit olması mıydı ? biraz daha detaylandırabilir misiniz dikkate değer bir konu çünkü.

Geri